AICEC-ADICAE considera que les dades del Servei de Reclamacions del Banc d'Espanya expressen la ineficàcia de l'actual sistema
imagen

Més de la meitat de les resolucions del Banc d'Espanya favorables al consumidor són ignorades per la banca

AICEC-ADICAE considera que les dades del Servei de Reclamacions del Banc d'Espanya expressen la ineficàcia de l'actual sistema

 

Barcelona, 19 de setembre de 2022.  Segons AICEC les dades sobre les reclamacions presentades davant el Banc d'Espanya en 2021 confirmen el deficient funcionament i disseny del sistema actual de reclamacions en l'àmbit bancari i reforcen la urgent necessitat de l'Autoritat de Defensa del Client Financer.

Dels escassos 3.230 informes en els quals el Banc d'Espanya dona la raó al consumidor només en un 42,17% dels casos (1.362 informes) el banc va rectificar la seva actuació. D'aquesta manera, si no es consideren els “aplanaments” a les reclamacions les xifres de rectificació o acatament de les resolucions del Banc d'Espanya queden molt per sota del publicitat pel supervisor, posant de manifest que en gairebé un 60% de les ocasions el banc es va negar a rectificar (1.868 casos).

L'Associació també crida l'atenció sobre el que el Banc d'Espanya inclogui entre les resolucions "a favor del client" aquelles rectificacions de l'entitat bancària abans que el supervisor arribés a emetre informe, (3.694). Però fins i tot si s'agreguen les dades –els 3.694 aplanaments i les 1.362 rectificacions després d'informe–, el resultat és clarament decebedor, ja que en total només un 14,73% de les 34.330 reclamacions presentades van trobar solució.

AICEC-ADICAE, que qualifica aquestes xifres de preocupants, apunta també que han de tenir-se en compte les més de 24.000 reclamacions que van ser inadmeses, reexpedides als serveis d'atenció al client (SAC) de l'entitat reclamada o rebutjades per informació incompleta.

En paral·lel a aquestes xifres continuen sent més de 200.000 les demandes judicials de consumidors enfront de la banca embussades en els tribunals sense que les entitats ni el supervisor propiciïn solució eficaç

Aquesta situació expressa l'enrevessada complexitat a la qual se sotmet als consumidors a l'hora de reclamar enfront de la banca, i posa de manifest els dèficits de l'actual sistema de reclamacions i la necessitat d'impulsar de manera urgent l'Autoritat Administrativa Independent de Defensa del Client Financer.

 


AICEC-ADICAE crida les persones consumidores afectades a posar-se en contacte amb l'Associació per a defensar els seus drets legítims davant les entitats bancàries, en el cas de veure's embolicats en problemes per a la resolució d'aquests desperfectes, a través de comunicaciocat@adicae.net o a través del telèfon 933 42 50 44.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email