ADICAE demana al BCE una política de tipus d'interès que tingui eficàcia real per a baixar la insuportable inflació que afecta les persones consumidores
imagen

L'Associació demana al BCE i als Governs mesures que amb independència de la pujada de tipus garanteixin immediatament el control de la inflació i de l'augment del cost de les hipoteques.

AICEC-ADICAE acusa la banca d'utilitzar les decisions del BCE per posar en alerta els consumidors

 

Barcelona, 8 de setembre de 2022.  La decisió d’avui del Banc Central Europeu d'incrementar el preu oficial dels diners en la zona euro al 1,25% ha estat valorada per ADICAE com fortament condicionada per la banca, considerant que un augment de 0,50 punts bàsics hauria resultat més oportú i prudent tenint en compte la situació actual dels ciutadans i de l'economia de la UE. Així, l'Associació considera que el ràpid augment dels tipus d'interès acordat pel BCE (i sense oblidar l'efecte positiu que té sobre la rendibilitat dels estalvis) respon més als interessos del lobby bancari, que ja havia anticipat la pujada de l'Euríbor i que preval el seu exclusiu interès sense considerar què és el més adequat davant el necessari equilibri que han de reunir les mesures per a tenir en compte tant la inflació com la recuperació econòmica.

AICEC-ADICAE avisa als consumidors de l'especulació de les pujades en les hipoteques per la inexactitud i arbitrarietat de molts dels comentaris i hipòtesis que s'estan donant aquests dies sobre l'augment de les quotes hipotecàries, que no es correspon amb la realitat diversa de les dades de cada consumidor. Sobre aquest tema l'Associació adverteix que cada hipoteca té un termini, un capital pendent, una data de revisió del tipus i un diferencial específic, i l'impacte de qualsevol variació en els tipus d'interès és diferent en cada cas.

En tot cas, AICEC-ADICAE considera que la pujada acordada avui no hauria de generar problemes de pagament de la quota en la immensa majoria de les hipoteques dels consumidors del carrer, ja que un augment de 35, 50 o fins i tot 75 euros en la quota no hauria de causar impagaments. Les hipoteques més susceptibles d'afrontar algunes dificultats serien aquelles més antigues que han salvat la situació durant 10, 15 o 20 anys fins i tot amb tipus negatius en els últims sis, i que en principi han de tenir un molt limitat capital pendent d'amortitzar. No obstant això, per a aquests casos ADICAE exigirà a Espanya una especial protecció d'aquest segment de persones consumidores, incloent-hi establir la previsió de moratòries ja experimentades en la pandèmia, quan sigui necessari. D'altra banda, les hipoteques més recents o que provenen del període de tipus negatius, conformen un finançament en la qual l'impacte de les recents pujades ja hauran sigut previstes pels consumidors a l'hora de contractar les hipoteques i la responsabilitat de la banca.

Per això AICEC-ADICAE, recomana als consumidors no procedir a fer cap canvi motivat per especulacions interessades i falses sobre l'evolució de la quota i sense assessorament independent com el que ofereix l’Associació, enfront de la turbamulta de suposats "assessors" i "experts" a comissió en internet i en els mitjans de comunicació. En qualsevol cas, la Plataforma Hipotecària d'AICEC-ADICAE vetllarà, com ho ha fet en totes les crisis en matèria hipotecària, per la defensa de tots els hipotecats, i obre les portes a tots els consumidors que vulguin consultar quant pujarà la seva hipoteca en el seu cas concret, a la vista de totes les condicions d'aquesta.

 

AICEC-ADICAE crida les persones consumidores afectades a posar-se en contacte amb l'Associació per a defensar els seus drets legítims davant les companyies asseguradores, en el cas de veure's embolicats en problemes per a la resolució d'aquests desperfectes, a través de comunicaciocat@adicae.net o a través del telèfon 933 42 50 44.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email