ADICAE demana al BCE una política de tipus d'interès que tingui eficàcia real per a baixar la insuportable inflació que afecta les persones consumidores
imagen

L'Associació demana al BCE i als Governs mesures que amb independència de la pujada de tipus garanteixin immediatament el control de la inflació i de l'augment del cost de les hipoteques.

AICEC-ADICAE acusa la banca d'utilitzar les decisions del BCE per posar en alerta els consumidors

 

Barcelona, 8 de setembre de 2022.  La decisió d’avui del Banc Central Europeu d'incrementar el preu oficial dels diners en la zona euro al 1,25% ha estat valorada per ADICAE com fortament condicionada per la banca, considerant que un augment de 0,50 punts bàsics hauria resultat més oportú i prudent tenint en compte la situació actual dels ciutadans i de l'economia de la UE. Així, l'Associació considera que el ràpid augment dels tipus d'interès acordat pel BCE (i sense oblidar l'efecte positiu que té sobre la rendibilitat dels estalvis) respon més als interessos del lobby bancari, que ja havia anticipat la pujada de l'Euríbor i que preval el seu exclusiu interès sense considerar què és el més adequat davant el necessari equilibri que han de reunir les mesures per a tenir en compte tant la inflació com la recuperació econòmica.

AICEC-ADICAE avisa als consumidors de l'especulació de les pujades en les hipoteques per la inexactitud i arbitrarietat de molts dels comentaris i hipòtesis que s'estan donant aquests dies sobre l'augment de les quotes hipotecàries, que no es correspon amb la realitat diversa de les dades de cada consumidor. Sobre aquest tema l'Associació adverteix que cada hipoteca té un termini, un capital pendent, una data de revisió del tipus i un diferencial específic, i l'impacte de qualsevol variació en els tipus d'interès és diferent en cada cas.

En tot cas, AICEC-ADICAE considera que la pujada acordada avui no hauria de generar problemes de pagament de la quota en la immensa majoria de les hipoteques dels consumidors del carrer, ja que un augment de 35, 50 o fins i tot 75 euros en la quota no hauria de causar impagaments. Les hipoteques més susceptibles d'afrontar algunes dificultats serien aquelles més antigues que han salvat la situació durant 10, 15 o 20 anys fins i tot amb tipus negatius en els últims sis, i que en principi han de tenir un molt limitat capital pendent d'amortitzar. No obstant això, per a aquests casos ADICAE exigirà a Espanya una especial protecció d'aquest segment de persones consumidores, incloent-hi establir la previsió de moratòries ja experimentades en la pandèmia, quan sigui necessari. D'altra banda, les hipoteques més recents o que provenen del període de tipus negatius, conformen un finançament en la qual l'impacte de les recents pujades ja hauran sigut previstes pels consumidors a l'hora de contractar les hipoteques i la responsabilitat de la banca.

Per això AICEC-ADICAE, recomana als consumidors no procedir a fer cap canvi motivat per especulacions interessades i falses sobre l'evolució de la quota i sense assessorament independent com el que ofereix l’Associació, enfront de la turbamulta de suposats "assessors" i "experts" a comissió en internet i en els mitjans de comunicació. En qualsevol cas, la Plataforma Hipotecària d'AICEC-ADICAE vetllarà, com ho ha fet en totes les crisis en matèria hipotecària, per la defensa de tots els hipotecats, i obre les portes a tots els consumidors que vulguin consultar quant pujarà la seva hipoteca en el seu cas concret, a la vista de totes les condicions d'aquesta.

 

AICEC-ADICAE crida les persones consumidores afectades a posar-se en contacte amb l'Associació per a defensar els seus drets legítims davant les companyies asseguradores, en el cas de veure's embolicats en problemes per a la resolució d'aquests desperfectes, a través de comunicaciocat@adicae.net o a través del telèfon 933 42 50 44.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email