Analitzem l'increment dels preus de l'energia i el paper dels consumidors aquest dijous 5 de setembre a les 18h
imagen

Després de tres dies de contínues baixades, la factura de la llum torna a pujar superant els 240 euros per megawatt hora.

Els preus de la llum estan a l'alça i els consumidors ens estem veient afectats pels preus desorbitats


ADICAE celebra el pròxim dijous 8 de setembre a les 18 hores una nova jornada de la seva "Escuela de Verano". En aquesta ocasió anirà dedicada a un dels temes que més preocupen al consumidor avui dia, el preu de l'energia.

Una sessió on s'analitzarà el panorama actual del constant creixement del preu de l'energia. S'abordarà l'encariment dels productes a causa del descontrol dels preus i la inflació. I quin paper tenen els consumidors enfront d'aquesta situació: els riscos, reptes i reivindicacions.

L'estat va fixar el topall per al preu del gas davant dels problemes econòmics que està portant la guerra entre Rússia i Ucraïna. Aquesta mesura es tracta d'un límit imposat per al preu del gas que es fa servir a les centrals tèrmiques per produir electricitats. Una mesura urgent i temporal prevista vigent fins màxim el maig de 2023. Aquesta mesura perjudica de forma directa a les persones consumidores, ja que té un cost per mitjà de la seva factura de la llum

El mes d'agost va tancar com el mes més car de la història del preu de la llum, un preu mitja de 307,80 euros el megawatt l'hora.

Les persones consumidores que es trobaven en un contracte en el mercat lliure s'estan veient afectats per la inestabilitat dels preus i suposa un 'extra' que pot arribar fins al 40% de la factura total.

Tres ponents que donaran la seva exposició dels fets des del seu coneixement: 

-Manuel Pardos, President d'ADICAE i membre del Consell de Consumidors i Usuaris: Presentarà l'acte i s'encarregarà de moderar la participació de la resta de ponents. 

-Eloy Santiago Sanz Pérez, investigador i professor de la Universitat Rey Juan Carlos: Tractarà els punts claus per entendre a què es deu l'augment del preu de l'energia i com funciona la indústria i l'empresa energètica. 

-Francisco Valverde, consultor energètic i analista del sector elèctric: Parlarà del procés de descarbonització d'Europa, com s'està produint la transició a les energies renovables, quina d'elles respecta el medi ambient i explicar que és el terme "energia verda".

Per això, AICEC-ADICAE convida a tots els consumidors al fet que no es perdin el pròxim 8 de setembre a les 18 hores la conferència de la seva “Escola d'Estiu”.

 

Presencial a la seu d'AICEC-ADICAE on gaudirem de la jornada amb un previ pica-pica (c/Creu dels Molers 13, Barcelona)

o bé poden inscriure's de manera gratuïta en el següent enllaç:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwvcOGtrz8pHNFvJfeSmF3RmuPFAUWXoTjA  



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

19-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Desde la asociación queremos saber cuán importante consideras que es la economía circular y la alimentación. ¿Te interesa este tema? ¿Te gustaría formar grupo para debatir y compartir opiniones? En este taller hablaremos de las toneladas de alimentos que se desperdician y acaben en el gallo de la basura. ¡Anímate y participa!

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email