Tornen els productes financers d'estalvi
imagen

Barcelona, 2 de setembre de 2022. Què està passant amb la inflació i quins són els avantatges que ens ofereix als consumidors la pujada dels tipus d'interès? Fa uns anys, els dipòsits eren l'opció per excel·lència a Espanya per estalviar d'una manera conservadora, sense riscos de perdre els diners. Va ser arrel de 2008, amb les baixades dels tipus d'interès, quan els bancs van anar reduint la remuneració d'aquest producte.

Els dipòsits a termini fix són un producte financer a través del qual el client diposita uns diners en una entitat financera a canvi d'obtenir una bonificació a un tipus d'interès fixat prèviament. No ofereixen una alta rendibilitat, però sí que aporta la seguretat i la garantia dels diners dipositats, a més de conèixer quins guanys assolirem d'aquest dipòsit i sense opció de ser modificat.

El desavantatge principal és que fins al venciment estipulat no es poden retirar els diners, i en cas que es vulgui retirar, s'hauria de pagar unes comissions en la majoria d'entitats financeres. Aquesta modalitat està tornant a pujar i està tornant a ser rendible pel perfil d'estalviadors conservadors que volent tenir els seus estalvis, dipositats a la seva entitat financera, en un producte sense rics i assegurat.

Encara que no de manera generalitzada, hi ha entitats que s'han avançat i han millorat la rendibilitat que paguen als seus clients pels productes d'estalvi. Quines entitats han sigut les pioneres en això? Aquelles que necessiten liquiditat o que tenen la necessitat de captar nous clients i nous fons.

En cas que es vulgui tenir disponibilitat en qualsevol moment dels estalvis, sense haver de renunciar a aconseguir una remuneració per aquesta, el que estem buscant és un compte remunerat. Un compte que ens ofereix un interès pels diners que dipositem, de forma automàtica. És la millor opció per als petits estalviadors, no està pensat per invertir sinó per a estalviar a la vegada que s'obtenen una rendibilitat pactada i assegurada.

Amb el problema actual de la inflació és important no caure en una roda de sobreendeutament a causa de factors de l'entorn o per unes males pràctiques del mateix consumidor. Segons estudis previs d'AICEC-ADICAE es recomana estalviar mensualment un 10% dels ingressos. Uns estalvis que es podrien fer a través de comptes remunerats.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

27-09-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul de banca online. Com funciona i quines operacions es poden fer a través d'ella. A més en parlarem de tipus de ciberatacs i com evitar-los.

28-09-2022 BARCELONA Grupo Temático Seguros
Introducció sobre quins tipus d'assegurances hi ha, les més contractades, les obligatories, etc. i tractarem les últimes noticies relacionades

29-09-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Taller de banca online per Zoom. Podrà assistir tothom des de casa a un nou taller per parlar dels comptes online i les ciberestafes

30-09-2022 BARCELONA Reuniones de afectados otros casos o Temas
Reunió d'afectats en ciberestafes i mitjans de pagament

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa jornada Ametlla de Mar 2022
Taller d'alfabetització digital
Taller alfabetització digital
Membres de la junta d'AICEC-ADICAE durant l'acte per la Llei de Residus a Catalunya
Membres de la junta d'AICEC-ADICAE durant l'acte per la Llei de Residus a Catalunya
Membres de la junta d'AICEC-ADICAE durant l'acte per la Llei de Residus a Catalunya

Actualment hi ha 256 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email