L'abús en la comercialització de productes d'inversió
imagen

Barcelona, 16 d'agost de 2022. Les conseqüències de la crisi econòmica del nostre país no només han estat financeres, sinó que hi ha general una crisi de confiança en el sistema financer espanyol. Les persones consumidores no confien en les entitats per adquirir productes d'inversió, encara que aquests siguin totalment legítims.

 

Una bona educació financera és clau quan es tracta d'escollir entre un producte o un altre, pel fet que farà que es triï el més adequat segons com s'adaptin les característiques al perfil. És important tenir tots aquests coneixements per a poder dir «no» quan el comercial et planteja l'adquisició d'un producte que saps que no s'adequa a les teves necessitats, i que el que estan fent és portar una conducta que no afavoreix als seus clients, sinó tot al contrari. 

El problema radica amb els mitjans que s'utilitzen per a la comercialització que es duu a terme amb la finalitat de col·locar els productes entre els clients. Les caixes d'estalvi van comercialitzar massivament els productes, sense cap mena de responsabilitat i amb molt poca ètica professional, ja que no s'estava informant correctament i prèviament als clients de tot el que se'ls hi estava venent i això va provocar la pèrdua dels estalvis de moltes famílies.

Amb l’experiència de casos reals d’AICEC-ADICAE s'ha comprovat que les pràctiques per part dels comerciants en nombroses ocasions es consideren bastant agressives i amb manca d’informació. La informació dels productes és un deure general per part de totes les entitats i que a més ha de ser verbal, imparcial, clara, no enganyosa i s’ha de donar un temps adequat per a la seva lectura i comprensió.

Com a persones consumidores s’ha de tenir en compte aspectes que poden ajudar a no caure en fraus per part de la poca informació que ofereixen les entitats. S’ha de desconfiar en els productes que donen una rendibilitat excessiva, llegir amb deteniment totes les clàusules i no agafar el primer que s'ofereixi. Analitzar bé les condicions i demanar una opinió independent, ja que els comerciants el que volen és vendre els seus productes. 

 

Informa’t amb AICEC-ADICAE i digues «no» si no et convé.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

31-05-2024 SABADELL TALLERES PRÁCTICOS
Taller práctico para abordar diferentes situaciones de sobreendeudamiento y de como evitarlo y gestionarlo

31-05-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller de ahorro e inversión para obtener una visión clara y práctica sobre cómo gestionar tus activos y pasivos.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email