AICEC-ADICAE dona la benvinguda a les iniciatives i posicions de la Comissària Vera Jourova en el seu viatge a Espanya
imagen

L'Associació ofereix a la Comissària les seves dades i experiències en matèria de funcionament de la justícia i les institucions davant les persones consumidores

Barcelona, 14 de juny de 2022. El President d’AICEC-ADICAE, després de seguir les intervencions públiques d’avui de Vera Jourova tant en el Congrés dels Diputats com en l'esdeveniment de Nova Economia Fòrum, ha manifestat “el seu suport a les fermes i clares posicions de la Comissària”, respecte de qui ha recordat “que a més va ser la Comissària que va impulsar el denominat “New Deal for Consumers” i dos de les més importants lleis per als consumidors espanyols i europeus, ara en procés de transposició a Espanya: la Directiva de resolució extrajudicial de conflictes de consum (que ha donat lloc a l'Avantprojecte de l'Agència de Defensa del Client Financer) i la Directiva d'Accions de Representació, que impulsarà unes imprescindibles millores i avanços en l'acció col·lectiva per als consumidors.”

Manuel Pardos ha destacat la importància de les declaracions de Vera Jourova en matèries com l'important paper dels mitjans, la “desinformació”, que afecta de manera més que rellevant als consumidors, o la qualitat de la informació que les institucions i responsables públics ofereixen a la ciutadania, elements fonamentals per a permetre i propiciar la mobilització de la societat i, per tant, dels consumidors.

Referent a això el President d'AICEC-ADICAE, Manuel Pardos, ha recordat la necessitat d'incorporar a l'informe sobre l'Estat de dret de 2022 en el qual treballa ja la Comissària Jourova la gran anomalia que suposa que centenars de milers de consumidors hagin d'esperar durant anys al fet que la Justícia els reconegui els seus legítims drets i li rescabali enfront de casos de frau o abús massiu propis de l'actual mercat de comercialització en massa.

Per això ha destacat que “les dades que oferia l'informe de 2020 han canviat substancialment des de llavors, i la Comissària de ben segur aprofundirà en les noves realitats i problemàtiques que afronten els consumidors, i les importants conseqüències de les mateixes a tots els nivells, inclòs l'avaluació de l'Estat de dret”

D'aquesta manera, AICEC-ADICAE traslladarà a l'equip de Vera Jourova les dades i experiències acumulats per l'Associació en relació al funcionament i eficàcia de la Justícia i de les Institucions respecte als problemes dels consumidors, a fi que permetin completar la visió global que l'informe en desenvolupament pretén recollir.

Segons el parer de Manuel Pardos, el fet que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea hagi hagut d'intervenir en reiterades ocasions per a garantir els drets dels consumidors posa de manifest febleses de l'Estat de Dret per als consumidors que han de ser afrontades i resoltes, atès que afecten el conjunt de la ciutadania en la seva condició de consumidors i a l'adequat funcionament del mercat, tant espanyol com europeu.

En aquest sentit, ha recordat la urgència que es procedeixi a transposar a Espanya la Directiva d'Accions de Representació (accions col·lectives), el termini de les quals límit s'aproxima “sense que es tinguin notícies sobre aquest tema malgrat que és precisament l'acció col·lectiva en defensa dels consumidors una de les claus per a garantir no sols els drets d'aquells, sinó un eficaç funcionament de la Justícia.”



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email