Les persones consumidores afronten un dia clau enfront de l'abús de les clàusules sol
imagen

L'associació convoca rodes de premsa i assemblees en tota Espanya avui Dijous 26 de maig a les 16.00 hores

A catalunya hi ha més de mig millió de contractes hipotecàris amb clàusules sòl.

Dia: Dijous 26 de maig 16.00 h

Assumpte: Valoració del President de ADICAE sobre la Votació i fallada del Tribunal Suprem sobre la demanda col·lectiva de ADICAE contra la banca per les clàusules sol.

Lloc: Passeig de l'Esperança, 9 Entreplanta

Rodes de premsa simultànies (a les 16.00 h) en les seus d’ADICAE en tota Espanya (veure llistat a baix)

[amb presència d'afectats per la clausula sòl i membres de ADICAE en cada regió]

 

Barcelona, 26 de maig de 2022. Des de les 10.30 hores d'aquest Dijous 26 de maig els magistrats del Tribuanl Suprem es troben reunits per a abordar la votació i fallada de la macrodemanda interposada per ADICAE per les clàusules sòl enfront de 101 entitats a Espanya (veure aquí notícia) , el resultat de la qual serà conegut, previsiblement, al final de la reunió i amb caràcter previ a la publicació de la sentència.

En un context en el qual la pràctica totalitat de resolucions judicials estan donant la raó als consumidors, la importància de l'acció col·lectiva desenvolupada per ADICAE consisteix en, d'una banda, la seva capacitat de resoldre i facilitar el desbloqueig de les 225.611 demandes que a 30 de setembre de 2021 (última dada facilitada pel CGPJ) es troben pendents de resolució i per un altre, la seva extensió al conjunt dels consumidors que avui dia no han reclamat ni rebut la devolució d'unes quantitats que oscil·len entre els 2.000 i els 3.000 euros anuals i que van abonar indegudament per aquestes clàusules sol, propiciant que els seus drets dse vegin rescabalats sense necessitat d'iniciar nous plets (ADICAE estima que entorn de 2 milions d'hipotecats no han reclamat els seus "sòls" hipotecaris "gràcies" als enganys de les pròpies entitats i les objeccions a embarcar-se en processos judicials en un context d'embús dels tribunals)

Una vegada es conegui la decisió del Suprem, i en tot cas a les 16.00 hores d'aquest Dijous 26 de maig, el President d’ADICAE, Manuel Pardos, compareixerà en la seu d’ADICAE a Madrid (Passeig de l'Esperança, 9 entreplanta) per a presentar la valoració de l'Associació sobre la resolució del Tribunal Suprem.

En la resta de seus d’ADICAE en diferents punts d'Espanya, a més de connectar de manera simultània amb aquesta compareixença, els equips tècnics i jurídics d’ADICAE, juntament amb socis que han vingut recolzant aquesta acció col·lectiva, atendran a més la mateixa hora als mitjans de comunicació i les preguntes dels socis i persones consumidores.

L'anomenada “macrodemanda” d’ADICAE enfront de les clàusules sòl, que l'associació va interposar davant 101 entitats bancàries, ha obtingut ja sentències favorables en primera instància i en l'Audiència Provincial de Madrid, en un procés en el qual la mateixa Fiscalia del Suprem va coincidir amb ADICAE en la seva oposició als recursos de la banca.

Convocatòries confirmades de Rodes de Premsa simultànies d’ADICAE

Dijous 26 de maig, 16.00 hores

Barcelona

Carrer Creu dels Molers, nº 13, local (08004, Barcelona)

Lleida

Avinguda Blondel 21, 4ª planta (25002, Lleida)
 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-03-2023 BARCELONA Reunión Consejo General
Reunió socis Barcelona per la preparació de l'Assemblea General d'AICEC-ADICAE Online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUpcuCtrD8vE9M79UKeQZ_K-mfnLolp6QXO

23-03-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Iniciació a les TIC

24-03-2023 BARCELONA Reuniones de afectados otros casos o Temas
Resolem tots els dubtes sobre les últimes sentències del Banc d'Espanya Online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAuc-2tpzwtHdVjF43BFWBtJdx00ozThzUl

25-03-2023 BARCELONA Asamblea General AUTONÓMICA / PROVINCIAL
Reunim als socis i sòcies de Catalunya a la propera Assemblea General.  Online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZItceurrD0uG9a0mp98MKc8w8HG1Wx40uok Presencial amb inscripció prèvia: https://docs.google.com/forms/d/1s4NhGUYA1DxkbD426rym5tG5pu5uRI6ritP_J9yNDWM/edit

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa 15M
Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament

Actualment hi ha 262 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email