Les persones consumidores afronten un dia clau enfront de l'abús de les clàusules sol
imagen

L'associació convoca rodes de premsa i assemblees en tota Espanya avui Dijous 26 de maig a les 16.00 hores

A catalunya hi ha més de mig millió de contractes hipotecàris amb clàusules sòl.

Dia: Dijous 26 de maig 16.00 h

Assumpte: Valoració del President de ADICAE sobre la Votació i fallada del Tribunal Suprem sobre la demanda col·lectiva de ADICAE contra la banca per les clàusules sol.

Lloc: Passeig de l'Esperança, 9 Entreplanta

Rodes de premsa simultànies (a les 16.00 h) en les seus d’ADICAE en tota Espanya (veure llistat a baix)

[amb presència d'afectats per la clausula sòl i membres de ADICAE en cada regió]

 

Barcelona, 26 de maig de 2022. Des de les 10.30 hores d'aquest Dijous 26 de maig els magistrats del Tribuanl Suprem es troben reunits per a abordar la votació i fallada de la macrodemanda interposada per ADICAE per les clàusules sòl enfront de 101 entitats a Espanya (veure aquí notícia) , el resultat de la qual serà conegut, previsiblement, al final de la reunió i amb caràcter previ a la publicació de la sentència.

En un context en el qual la pràctica totalitat de resolucions judicials estan donant la raó als consumidors, la importància de l'acció col·lectiva desenvolupada per ADICAE consisteix en, d'una banda, la seva capacitat de resoldre i facilitar el desbloqueig de les 225.611 demandes que a 30 de setembre de 2021 (última dada facilitada pel CGPJ) es troben pendents de resolució i per un altre, la seva extensió al conjunt dels consumidors que avui dia no han reclamat ni rebut la devolució d'unes quantitats que oscil·len entre els 2.000 i els 3.000 euros anuals i que van abonar indegudament per aquestes clàusules sol, propiciant que els seus drets dse vegin rescabalats sense necessitat d'iniciar nous plets (ADICAE estima que entorn de 2 milions d'hipotecats no han reclamat els seus "sòls" hipotecaris "gràcies" als enganys de les pròpies entitats i les objeccions a embarcar-se en processos judicials en un context d'embús dels tribunals)

Una vegada es conegui la decisió del Suprem, i en tot cas a les 16.00 hores d'aquest Dijous 26 de maig, el President d’ADICAE, Manuel Pardos, compareixerà en la seu d’ADICAE a Madrid (Passeig de l'Esperança, 9 entreplanta) per a presentar la valoració de l'Associació sobre la resolució del Tribunal Suprem.

En la resta de seus d’ADICAE en diferents punts d'Espanya, a més de connectar de manera simultània amb aquesta compareixença, els equips tècnics i jurídics d’ADICAE, juntament amb socis que han vingut recolzant aquesta acció col·lectiva, atendran a més la mateixa hora als mitjans de comunicació i les preguntes dels socis i persones consumidores.

L'anomenada “macrodemanda” d’ADICAE enfront de les clàusules sòl, que l'associació va interposar davant 101 entitats bancàries, ha obtingut ja sentències favorables en primera instància i en l'Audiència Provincial de Madrid, en un procés en el qual la mateixa Fiscalia del Suprem va coincidir amb ADICAE en la seva oposició als recursos de la banca.

Convocatòries confirmades de Rodes de Premsa simultànies d’ADICAE

Dijous 26 de maig, 16.00 hores

Barcelona

Carrer Creu dels Molers, nº 13, local (08004, Barcelona)

Lleida

Avinguda Blondel 21, 4ª planta (25002, Lleida)
 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

05-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

05-07-2022 BARCELONA CONCENTRACIONES DE PROTESTA

07-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Online a través de la plataforma de zoom.

12-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 1 Conocimiento del dispositivo: Teléfono inteligente o Teléfono Móvil. En este taller aprenderás a configurar tu Smartphone, sus funciones básicas y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

19-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 2: APP's (aplicaciones) y PlayStore (tienda de aplicaciones) - Información y Alfabetización Digital. En estos talleres aprenderás a buscar APPs, seleccionar las que más te convengan, buscar información en Internet y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

26-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 3 Participación online. En este taller aprenderás a utilizar los programas de videoconferencia más utilizados y los pondremos en práctica al finalizar la sesión. Presencial:

02-08-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 5 Redes Sociales - Identidad Digital En este taller te presentaremos las principales redes sociales, sus funcionalidades realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

en imatges

Últimes fotos de la galeria

AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019

Actualment hi ha 250 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email