Clàusules sòl: la demanda col·lectiva més gran en la història de la defensa de les persones consumidores a Espanya afronta la seva resolució final
imagen

 

ADICAE espera una sentència favorable del Tribunal Suprem que confirmi les resolucions prèvies de l'Audiència Provincial i el Jutjat Mercantil 11 de Madrid

L'associació convoca rodes de premsa i assemblees en tota Espanya demà Dijous 26 de maig a les 16.00 hores

ADICAE recorda que segons es desprenia de les pròpies dades del Banc d'Espanya en 2010 la banca "va col·locar" fins a 2009 a gairebé 4 milions d'hipotecats la clàusula sòl, la majoria dels quals encara no han estat rescabalats (veure notícia i informe d’ADICAE)

 

Barcelona, 25 de maig de 2022. El Tribunal Suprem celebra demà a les 10.30 hores la seva sessió de votació i fallada (veure aquí notícia i PROVISIÓ) en la demanda col·lectiva que va interposar ADICAE per les clàusules sòl. En conseqüència, ADICAE celebrarà rodes de premsa i assemblees en les seves seus de tota Espanya a les 16.00 hores per a realitzar una valoració de la fallada que, previsiblement, es coneixerà amb caràcter previ a la publicació de la sentència.

A Madrid el president d’ADICAE, Manuel Pardos, al costat d'altres dirigents de l'associació, presentaran a les 16.00 hores (en Passeig de l'Esperança, 9 entreplanta) als mitjans de comunicació la valoració de l'Associació de la resolució del Suprem. A la seu d’AICEC-ADICAE, a Barcelona, a més de connectar de manera simultània amb aquesta compareixença, els equips tècnics i jurídics d’ADICAE, juntament amb socis que han vingut recolzant aquesta acció col·lectiva, atendran a continuació als mitjans de comunicació i les preguntes dels socis i consumidors que arribin a la seu per informar-se.

L'anomenada “macrodemanda” d’ADICAE enfront de les clàusules sòl, que l'Associació va interposar davant 101 entitats bancàries, ha obtingut ja sentències favorables en primera instància i en l'Audiència Provincial de Madrid, en un procés en el qual la pròpia Fiscalia del Suprem va coincidir amb ADICAE en la seva oposició als recursos de la banca.

La importància d'aquesta acció col·lectiva d’ADICAE consisteix en el fet que una sentència favorable comportarà la declaració d'abusives i nul·les de pràcticament totes les clàusules sòl a Espanya (atès que la demanda es va dirigir contra 101 entitats), aclarint d'una vegada per sempre el marasme i embús judicial que els consumidors estan sofrint, imposant l'obligació a la banca de retornar totes les quantitats indegudament pagades pels consumidors per aquests “sòls” hipotecaris i habilitant al fet que també aquells consumidors que no hagin reclamat (que ADICAE estima en almenys un milió) es puguin veure rescabalats gràcies a la sentència.

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email