El Suprem resoldrà la "macrodemanda" d'ADICAE per les clàusules sòl el 26 de maig
imagen

ADICAE destaca la “enorme rellevància” d'una sentència cridada a posar fi a un marasme judicial i a l'abús massiu de la banca sobre milions de consumidors

Barcelona, 24 de maig de 2022. El Tribunal Suprem celebra aquest dijous 26 de maig a les 10.30 hores la seva sessió de votació i fallada (veure notícia i provisió AQUÍ), en la demanda col·lectiva que va interposar ADICAE contra 101 bancs i caixes espanyoles, després que l'associació i els consumidors obtinguessin una primera victòria en primera instància (en el jutjat mercantil 11 de Madrid), què va ser posteriorment ratificada en l'Audiència Provincial de Madrid en 2018. En aquesta fallada va aclarir, com demanava ADICAE, que han de retornar-se totes les quantitats cobrades, en aplicació d'aquests abusius "sòls" hipotecaris, i no sols les aplicades des de 2013. I que aquesta devolució s'havia de realitzar al conjunt de consumidors, què a Espanya havien sofert l'aplicació d'aquesta clàusula abusiva.

Malgrat que la Justícia ha reiterat en centenars de milers de resolucions la abusividad de les clàusules sol, i al fet que la pròpia Llei de Crèdit Immobiliari les prohibís en 2019, les entitats condemnades han presentat recursos a cadascuna de les sentències obtingudes per ADICAE en aquesta acció judicial col·lectiva amb l'ànim de demorar la imprescindible solució global que requereix un abús d'aquest abast i característiques, al mateix temps que algunes entitats han continuat fins i tot aplicant els "sòls" als consumidors.

Ara finalment serà el Tribunal Suprem el que resolgui la denominada "macrodemanda" d’ADICAE en una sentència d'enorme rellevància com a acció col·lectiva, en la qual es va condemnar a les entitats a retornar l'indegudament cobrat a tots els consumidors afectats.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email