AICEC-ADICAE qualifica d"urgents i imprescindibles" les mesures aprovades avui pel Consell de Ministres davant l'espiral i descontrol dels preus de l'electricitat
imagen

Mancant conèixer el detall del Reial Decret Llei l'Associació destaca l'impacte que la mesura tindrà entre milions de persones consumidores, que pot traduir-se en una rebaixa d'entre el 20 i el 30% de la factura, segons els experts consultats per ADICAE.

AICEC-ADICAE considera que aquestes mesures no podien demorar-se més davant la greu situació que afronten milions de famílies, i reclama a la Comissió Europea la màxima celeritat en la seva validació.

L'Associació anticipa que en finalitzar els 12 mesos d'aplicació d'aquestes mesures temporals serà necessari modificar l'esquema actual de fixació de preus, que distorsiona de manera abusiva per als consumidors el preu de l'electricitat, i insta el Ministeri a començar ja els treballs d'anàlisis i consulta per a la concreció d'una reforma de fons.

Barcelona, 13 de maig de 2022. L'Associació reitera la necessitat de revisar i reformar el sistema de fixació de preus per a la tarifa regulada, el qual comporta que l'electricitat generada per gas (només el 20% del total) determina el preu del conjunt del subministrament elèctric. Referent a això, un esborrany del Reial Decret Llei al qual ha tingut accés ADICAE incorporava una disposició que modifica la metodologia de càlcul del PVPC que cas de recollir-se finalment en el text definitiu suposaria l'obertura d'un debat que ADICAE considera ineludible, com és la reforma de l'actual sistema de fixació de preus de l'electricitat.

Enfront dels interessats i inveraces atacs que algunes de les grans elèctriques han vingut llançant contra la tarifa regulada, AICEC-ADICAE recorda que el PVPC ha resultat de manera sostinguda i en general una tarifa més barata que el mercat lliure, a la qual s'afegiran ara almenys per 12 mesos una rebaixa afegida. D'altra banda l'Associació destaca la necessitat d'estendre la informació sobre el Bo Social, al qual encara no accedeixen centenars de milers de consumidors que tenen dret a gaudir-ho i que en aquest moment i de manera temporal comporta descomptes d'entre el 60% i el 70%. Sobre aquest tema AICEC-ADICAE considera necessari, en l'actual situació, la pròrroga d'aquests descomptes.

Dins dels elements d'avanç que les mesures suposen ADICAE destaca el fet que segons l'esborrany al qual els seus equips tècnics han accedit no sols els consumidors que tenen contractat el PVPC serien destinataris d'aquestes, sinó que els que tinguin tarifa fixa en el mercat "lliure" també serien beneficiaris de les mesures en cas que renovessin o canviessin els seus contractes en aquest període de 12 mesos.

No obstant això considera que haurien de complementar-se les previsions aprovades avui amb la suspensió de tots els compromisos de permanència que les elèctriques han imposat als clients que compten amb subministraments contractats en el mercat lliure, tenint en compte que molts d'ells es veurien en cas contrari fortament condicionats o fins i tot limitats, per haver d'afrontar penalitzacions, per a canviar al mercat regulat i poder beneficiar-se de la reducció de la factura conseqüent. Una mesura necessària per a respondre a l'estratègia calculada de les grans companyies del sector perquè els consumidors es passin en massa al mercat lliure, que des que va començar la seva existència ha estat un 20% més car que el regulat i ha acumulat més males pràctiques i abusos si cap per als consumidors, pràctiques que AICEC-ADICAE ve denunciant des de fa diversos anys.

Segons el parer d’AICEC-ADICAE aquestes mesures o altres que puguin prendre's han de finançar-se amb càrrec als “beneficis caiguts del cel” de les elèctriques, que en el cas de les grans elèctriques espanyoles porten anys duplicant en beneficis a les europees en un país en el qual els consumidors tradicionalment hem tingut els preus més cars de tota Europa.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

12-12-2022 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Jornada sobre transparencia en los contratos de crédito hipotecario "La reforma del crédito inmobiliario: Hacia un mercado europeo sostenible, inclusivo y digital". Ponentes: Alicia Agüero Ortiz (UAM) Xavier Iniesta Torres (Assessoria Jurídica) Julià Guimerà i Gargallo (ACC) Javier Jiménez Chacón (Advocat ADICAE) Raquel Iglesias Pajares (Colegi Notarial de Catalunya) Vanessa Jiménez Serranía (UOC)

13-12-2022 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debat del desenvolupament del paper de la dona en la economia financera. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZElfu2rpjgqG9W_5iNYfPeg-xV3ow9HqHdk

13-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul 4: Identitat digital. En aquest taller et presentarem les principals xarxes socials, les seves funcionalitats farem un exercici pràctic per posar en pràctica els coneixements

14-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Taller de Banca Online cerrado para los alumnos del Casal Concordia del barrio de Poble Sec. Se hará un taller para que conozcan la asociación, lo que hacemos y impartir un taller sobre el acceso a la banca digital y los riesgos a sufrir una ciberestafa.

14-12-2022 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
En esta sesión se hablará de la subida de los precios de los productos de alimentación por la inflación. ¿Cómo está afectando a las familias y qué futuro se prevé? Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO6tqjwqHdGymWH2MvGFR83YbZ73pXX_

15-12-2022 BARCELONA Reuniones de afectados Cláusulas Suelo
Reunión de cara a poder organizar la participación de socios y afectados de Cláusula Suelo de ADICAE en comités de participación activa. Preparando acciones reivindicativas por el mal funcionamiento del sistema de justicia y de los juzgados especializados. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpdOqpqD0tGtVbwCb9pnEkqW4_8WDT71gL

16-12-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller formativo en Cáritas Sabadell para formar en educación financiera a las personas desempleadas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email