Fòrum Filatèlic, Afinsa i Art i Naturalesa, una estafa piramidal sense resoldre després de 16 anys
imagen

Barcelona, 3 de maig de 2022. El 9 de maig de 2006 l'Agència Tributària intervenia les empreses Fòrum Filatèlic, Afinsa i Art i Naturalesa sota els càrrecs d'estafa i blanqueig de capitals deixant a prop de 500.000 famílies sense els seus estalvis.

Les empreses ordidores de l’estafa piramidal més gran coneguda a Espanya, van aconseguir defraudar més de 6.700 milions d'euros, i ho van fer, inconcebiblement, gràcies a l'aval de les institucions públiques, personalitats polítiques de diferent signe i l'activitat es va desenvolupar davant la passivitat dels supervisors estatals.

Venien productes d'estalvi segur, no obstant això, no comptaven amb la supervisió del Banc d'Espanya ni de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, aquest va ser el motiu pel qual l'Audiència Nacional va eximir a l'Estat de rescabalar als afectats, malgrat que la CNMV, ja l'any 1999 havia denunciat que eren quiosquets financers. Aquesta estafa piramidal també ha constatat el fracàs monumental de la justícia espanyola que després de 16 anys encara no ha tancat els processos judicials.

ADICAE ha plantejat una infinitat de propostes, la més ressenyable va ser la que va obtenir el suport unànime de la Mesa d'Economia del Congrés on es va proposar que l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) fes una oferta d'adquisició als afectats sobre les quantitats reconegudes i que fora la Fabrica de Moneda i Timbre la que es fes càrrec dels segells i de les obres d'art.

Els afectats de Fòrum han recuperat un 23,5% (3 pagaments) de l'import reconegut i els d'Afinsa un 15,7% (4 pagaments). No obstant això, hi ha molts afectats, que ha pesar de tenir dret a cobrament, no han percebut totes o alguna de les quantitats, això es deu; al fet que han canviat de número de compte, han mort o a altres circumstàncies, en tot cas han de posar-ho en coneixement del jutjat o de l'administració concursal segons siguin de Fòrum o d'Afinsa, també poden fer-ho a través de AICEC-ADICAE

ADICAE és l'única associació que 16 anys després continua representant als afectats i els continua animant a no perdre l'esperança, a reivindicar els seus drets i a fer visible aquest frau un any més.

Article publicat a ZONA SECDes d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

12-12-2022 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Jornada sobre transparencia en los contratos de crédito hipotecario "La reforma del crédito inmobiliario: Hacia un mercado europeo sostenible, inclusivo y digital". Ponentes: Alicia Agüero Ortiz (UAM) Xavier Iniesta Torres (Assessoria Jurídica) Julià Guimerà i Gargallo (ACC) Javier Jiménez Chacón (Advocat ADICAE) Raquel Iglesias Pajares (Colegi Notarial de Catalunya) Vanessa Jiménez Serranía (UOC)

13-12-2022 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debat del desenvolupament del paper de la dona en la economia financera. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZElfu2rpjgqG9W_5iNYfPeg-xV3ow9HqHdk

13-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul 4: Identitat digital. En aquest taller et presentarem les principals xarxes socials, les seves funcionalitats farem un exercici pràctic per posar en pràctica els coneixements

14-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Taller de Banca Online cerrado para los alumnos del Casal Concordia del barrio de Poble Sec. Se hará un taller para que conozcan la asociación, lo que hacemos y impartir un taller sobre el acceso a la banca digital y los riesgos a sufrir una ciberestafa.

14-12-2022 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
En esta sesión se hablará de la subida de los precios de los productos de alimentación por la inflación. ¿Cómo está afectando a las familias y qué futuro se prevé? Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO6tqjwqHdGymWH2MvGFR83YbZ73pXX_

15-12-2022 BARCELONA Reuniones de afectados Cláusulas Suelo
Reunión de cara a poder organizar la participación de socios y afectados de Cláusula Suelo de ADICAE en comités de participación activa. Preparando acciones reivindicativas por el mal funcionamiento del sistema de justicia y de los juzgados especializados. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpdOqpqD0tGtVbwCb9pnEkqW4_8WDT71gL

16-12-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller formativo en Cáritas Sabadell para formar en educación financiera a las personas desempleadas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email