Fòrum Filatèlic, Afinsa i Art i Naturalesa, una estafa piramidal sense resoldre després de 16 anys
imagen

Barcelona, 3 de maig de 2022. El 9 de maig de 2006 l'Agència Tributària intervenia les empreses Fòrum Filatèlic, Afinsa i Art i Naturalesa sota els càrrecs d'estafa i blanqueig de capitals deixant a prop de 500.000 famílies sense els seus estalvis.

Les empreses ordidores de l’estafa piramidal més gran coneguda a Espanya, van aconseguir defraudar més de 6.700 milions d'euros, i ho van fer, inconcebiblement, gràcies a l'aval de les institucions públiques, personalitats polítiques de diferent signe i l'activitat es va desenvolupar davant la passivitat dels supervisors estatals.

Venien productes d'estalvi segur, no obstant això, no comptaven amb la supervisió del Banc d'Espanya ni de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, aquest va ser el motiu pel qual l'Audiència Nacional va eximir a l'Estat de rescabalar als afectats, malgrat que la CNMV, ja l'any 1999 havia denunciat que eren quiosquets financers. Aquesta estafa piramidal també ha constatat el fracàs monumental de la justícia espanyola que després de 16 anys encara no ha tancat els processos judicials.

ADICAE ha plantejat una infinitat de propostes, la més ressenyable va ser la que va obtenir el suport unànime de la Mesa d'Economia del Congrés on es va proposar que l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) fes una oferta d'adquisició als afectats sobre les quantitats reconegudes i que fora la Fabrica de Moneda i Timbre la que es fes càrrec dels segells i de les obres d'art.

Els afectats de Fòrum han recuperat un 23,5% (3 pagaments) de l'import reconegut i els d'Afinsa un 15,7% (4 pagaments). No obstant això, hi ha molts afectats, que ha pesar de tenir dret a cobrament, no han percebut totes o alguna de les quantitats, això es deu; al fet que han canviat de número de compte, han mort o a altres circumstàncies, en tot cas han de posar-ho en coneixement del jutjat o de l'administració concursal segons siguin de Fòrum o d'Afinsa, també poden fer-ho a través de AICEC-ADICAE

ADICAE és l'única associació que 16 anys després continua representant als afectats i els continua animant a no perdre l'esperança, a reivindicar els seus drets i a fer visible aquest frau un any més.

Article publicat a ZONA SECDes d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email