ADICAE considera urgent que CaixaBank reconsideri l'enfocament que aplica a les reclamacions dels seus clients

ADICAE demana a CaixaBank "solucions justes" per a les persones consumidores afectades per les clàusules sol, i demana una gran campanya d'alfabetització digital.


ADICAE demana a CaixaBank que canviï la seva resposta als conflictes amb les persoens consumidores. Ho ha fet en la junta general d'accionistes de l'entitat, que ha tingut lloc aquest matí, on també ha criticat la política de trasllat de costos als usuaris i l'enfocament que ha donat l'entitat financera a la transformació digital. Així mateix, l'associació ha reclamat canvis urgents en inclusió financera i un compromís efectiu amb la sostenibilitat més enllà del greenwashing.


En matèria de conflictes, ADICAE ha demanat a CaixaBank "solucions justes" per a les persones consumidores afectades per les clàusules sol. Referent a això, l'associació ha sol·licitat que retiri el seu recurs, ja que "tret que pretengui allargar encara més la resolució, la sentència serà a favor dels afectats, com en les sentències anteriors".


ADICAE considera necessari canviar el “anquilosat” i “caduc” model de relació amb la clientela i els consumidors de CaixaBank, als quals es tracta com a “enemic”, quan reclamen simplement els seus legítims drets. Sense aquest canvi, no podran liderar la transformació bancària en marxa, asseguren.


Fernando Herrero, membre de la junta directiva de ADICAE, demana un reenfocament en aquest àmbit: “No és raonable mantenir una posició de bloqueig amb premeditat retard en la resolució d'abusos, que fins i tot han estat declarats per la justícia com a abusos”.


ADICAE també proposa una gran campanya de digitalització per a clients i consumidors. "CaixaBank té més de quatre milions de clients majors, però no se'ls ajuda a manejar els recursos tecnològics i estan abandonats a la seva sort". "Han assegurat que el client és el centre; a veure si és veritat", afegeixen.


L'associació planteja a CaixaBank que reforci el seu compromís pràctic i efectiu amb la sostenibilitat, abandonant pràctiques de "rentada verda" o greenwashing. També, que incorpori, a més dels aspectes mediambientals, altres socials com la interlocució amb agents clau, com són els consumidors, conclou ADICAE.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

12-12-2022 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Jornada sobre transparencia en los contratos de crédito hipotecario "La reforma del crédito inmobiliario: Hacia un mercado europeo sostenible, inclusivo y digital". Ponentes: Alicia Agüero Ortiz (UAM) Xavier Iniesta Torres (Assessoria Jurídica) Julià Guimerà i Gargallo (ACC) Javier Jiménez Chacón (Advocat ADICAE) Raquel Iglesias Pajares (Colegi Notarial de Catalunya) Vanessa Jiménez Serranía (UOC)

13-12-2022 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debat del desenvolupament del paper de la dona en la economia financera. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZElfu2rpjgqG9W_5iNYfPeg-xV3ow9HqHdk

13-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul 4: Identitat digital. En aquest taller et presentarem les principals xarxes socials, les seves funcionalitats farem un exercici pràctic per posar en pràctica els coneixements

14-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Taller de Banca Online cerrado para los alumnos del Casal Concordia del barrio de Poble Sec. Se hará un taller para que conozcan la asociación, lo que hacemos y impartir un taller sobre el acceso a la banca digital y los riesgos a sufrir una ciberestafa.

14-12-2022 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
En esta sesión se hablará de la subida de los precios de los productos de alimentación por la inflación. ¿Cómo está afectando a las familias y qué futuro se prevé? Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO6tqjwqHdGymWH2MvGFR83YbZ73pXX_

15-12-2022 BARCELONA Reuniones de afectados Cláusulas Suelo
Reunión de cara a poder organizar la participación de socios y afectados de Cláusula Suelo de ADICAE en comités de participación activa. Preparando acciones reivindicativas por el mal funcionamiento del sistema de justicia y de los juzgados especializados. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpdOqpqD0tGtVbwCb9pnEkqW4_8WDT71gL

16-12-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller formativo en Cáritas Sabadell para formar en educación financiera a las personas desempleadas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email