ADICAE qualifica de "històric" el nou projecte de llei per a les persones consumidores i usuàries
imagen

L'associació respon a l'oposició de la banca, que va sortir en tromba contra aquest projecte

Barcelona, 6 d’abril de 2022. ADICAE reitera la seva acceptació de l'avantprojecte de llei de creació de l'autoritat administrativa independent de defensa del client financer, i garanteix que participarà “amb tot el seu esforç” perquè aquesta llei surti aviat i “cobreixi plenament totes les necessitats de les persones consumidores i usuaris que l'Associació porta defensant els últims 30 anys”. Una llei que ADICAE matisarà “en alguns aspectes”, però que no dubta a qualificar-la de “històrica”.

ADICAE, des de la seva fundació, desitjava aquesta fórmula, que busca prevenir els grans problemes que han causat la banca i els serveis financers a persones consumidores i usuàries, que en moltes ocasions s'han trobat en una situació d'indefensió, com s'ha vist en els tancaments d'oficines i caixers. Però també hi ha hagut altres casos “sagnants”, com el cas Dentix o les clàusules abusives, que han estat un escàndol els últims 20 anys, alguna cosa que a Europa no ha succeït, asseguren des de l'associació.

El fet que la nova autoritat administrativa de prevenció i resolució dels drets i problemes de les persones consumidores bancàries i financeres tingui un caràcter vinculant és un fet “revolucionari” a Espanya, afegeixen. Però aquest aspecte “rellevant i decisiu” no ha agradat a la banca, que “no vol dur a terme el que aquesta llei persegueix, que és una nova relació amb els clients bancaris i financers”.

Encara que ADICAE desitjava que aquesta autoritat autònoma i independent resolgués reclamacions amb cost màxim de 50.000 euros, considera que el topall establert de 20.000 euros cobrirà aproximadament al 90% de les persones consumidores i usuàries. “Això reforçarà la seva posició davant qualsevol conflicte d'hipoteques o relacionat amb els seus estalvis”, apunten.

Un altre dels grans avanços prefixats és el període de 90 dies que tindrà la banca per a resoldre les reclamacions de les persones consumidores, que comptaran amb el suport d'associacions com ADICAE, que “té un paper específic per ajudar al fet que aquest sistema funcioni bé i sigui eficaç”. Segons l'associació, “fins ara la banca posava tot tipus d'obstacles per a resoldre els problemes, però aquesta llei incita que es resolguin fins i tot en el període anterior, que la llei definirà com de dos mesos”.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

12-12-2022 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Jornada sobre transparencia en los contratos de crédito hipotecario "La reforma del crédito inmobiliario: Hacia un mercado europeo sostenible, inclusivo y digital". Ponentes: Alicia Agüero Ortiz (UAM) Xavier Iniesta Torres (Assessoria Jurídica) Julià Guimerà i Gargallo (ACC) Javier Jiménez Chacón (Advocat ADICAE) Raquel Iglesias Pajares (Colegi Notarial de Catalunya) Vanessa Jiménez Serranía (UOC)

13-12-2022 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debat del desenvolupament del paper de la dona en la economia financera. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZElfu2rpjgqG9W_5iNYfPeg-xV3ow9HqHdk

13-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul 4: Identitat digital. En aquest taller et presentarem les principals xarxes socials, les seves funcionalitats farem un exercici pràctic per posar en pràctica els coneixements

14-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Taller de Banca Online cerrado para los alumnos del Casal Concordia del barrio de Poble Sec. Se hará un taller para que conozcan la asociación, lo que hacemos y impartir un taller sobre el acceso a la banca digital y los riesgos a sufrir una ciberestafa.

14-12-2022 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
En esta sesión se hablará de la subida de los precios de los productos de alimentación por la inflación. ¿Cómo está afectando a las familias y qué futuro se prevé? Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO6tqjwqHdGymWH2MvGFR83YbZ73pXX_

15-12-2022 BARCELONA Reuniones de afectados Cláusulas Suelo
Reunión de cara a poder organizar la participación de socios y afectados de Cláusula Suelo de ADICAE en comités de participación activa. Preparando acciones reivindicativas por el mal funcionamiento del sistema de justicia y de los juzgados especializados. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpdOqpqD0tGtVbwCb9pnEkqW4_8WDT71gL

16-12-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller formativo en Cáritas Sabadell para formar en educación financiera a las personas desempleadas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email