ADICAE qualifica de "històric" el nou projecte de llei per a les persones consumidores i usuàries
imagen

L'associació respon a l'oposició de la banca, que va sortir en tromba contra aquest projecte

Barcelona, 6 d’abril de 2022. ADICAE reitera la seva acceptació de l'avantprojecte de llei de creació de l'autoritat administrativa independent de defensa del client financer, i garanteix que participarà “amb tot el seu esforç” perquè aquesta llei surti aviat i “cobreixi plenament totes les necessitats de les persones consumidores i usuaris que l'Associació porta defensant els últims 30 anys”. Una llei que ADICAE matisarà “en alguns aspectes”, però que no dubta a qualificar-la de “històrica”.

ADICAE, des de la seva fundació, desitjava aquesta fórmula, que busca prevenir els grans problemes que han causat la banca i els serveis financers a persones consumidores i usuàries, que en moltes ocasions s'han trobat en una situació d'indefensió, com s'ha vist en els tancaments d'oficines i caixers. Però també hi ha hagut altres casos “sagnants”, com el cas Dentix o les clàusules abusives, que han estat un escàndol els últims 20 anys, alguna cosa que a Europa no ha succeït, asseguren des de l'associació.

El fet que la nova autoritat administrativa de prevenció i resolució dels drets i problemes de les persones consumidores bancàries i financeres tingui un caràcter vinculant és un fet “revolucionari” a Espanya, afegeixen. Però aquest aspecte “rellevant i decisiu” no ha agradat a la banca, que “no vol dur a terme el que aquesta llei persegueix, que és una nova relació amb els clients bancaris i financers”.

Encara que ADICAE desitjava que aquesta autoritat autònoma i independent resolgués reclamacions amb cost màxim de 50.000 euros, considera que el topall establert de 20.000 euros cobrirà aproximadament al 90% de les persones consumidores i usuàries. “Això reforçarà la seva posició davant qualsevol conflicte d'hipoteques o relacionat amb els seus estalvis”, apunten.

Un altre dels grans avanços prefixats és el període de 90 dies que tindrà la banca per a resoldre les reclamacions de les persones consumidores, que comptaran amb el suport d'associacions com ADICAE, que “té un paper específic per ajudar al fet que aquest sistema funcioni bé i sigui eficaç”. Segons l'associació, “fins ara la banca posava tot tipus d'obstacles per a resoldre els problemes, però aquesta llei incita que es resolguin fins i tot en el període anterior, que la llei definirà com de dos mesos”.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-03-2023 BARCELONA Reunión Consejo General
Reunió socis Barcelona per la preparació de l'Assemblea General d'AICEC-ADICAE Online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUpcuCtrD8vE9M79UKeQZ_K-mfnLolp6QXO

23-03-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Iniciació a les TIC

24-03-2023 BARCELONA Reuniones de afectados otros casos o Temas
Resolem tots els dubtes sobre les últimes sentències del Banc d'Espanya Online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAuc-2tpzwtHdVjF43BFWBtJdx00ozThzUl

25-03-2023 BARCELONA Asamblea General AUTONÓMICA / PROVINCIAL
Reunim als socis i sòcies de Catalunya a la propera Assemblea General.  Online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZItceurrD0uG9a0mp98MKc8w8HG1Wx40uok Presencial amb inscripció prèvia: https://docs.google.com/forms/d/1s4NhGUYA1DxkbD426rym5tG5pu5uRI6ritP_J9yNDWM/edit

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa 15M
Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament

Actualment hi ha 262 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email