ADICAE insta el Santander a què faci canvis de gran importància i d'enfocament per a la protecció real de les persones consumidores i la participació en les seves Juntes d'Accionistes
imagen

L'associació demana a Santander en el dia que celebra la seva Junta General d'Accionistes l’aplicació a les persones consumidores dels alts estàndards ètics de les seves polítiques i principis de protecció que proclamen en el seu informe de gestió

ADICAE demanda una atenció especialitzada a les persones grans en totes les sucursals del banc per garantir la seva inclusió financera

Barcelona, 1 d’abril de 2022. ADICAE demana al Banc Santander, en el dia en què se celebra la Junta d’Accionistes, que apliqui en la pràctica els alts estàndards ètics plasmats en la seva política i principis de protecció a les persones consumidores. En cas contrari, assegura l'associació, no és més que un social washing, o mètode per quedar bé davant la ciutadania, però que a l'hora de la veritat, es tracta de “lletra morta”.

ADICAE considera que Santander no protegeix les persones consumidores. Per a l'associació, així ho demostra el seu recurs a la sentència del Tribunal Suprem sobre clàusules terra malgrat disposar de dues sentències favorables en el procediment col·lectiu i dos dictàmens favorables a les persones consumidores de la justícia europea. ADICAE assegura que Santander tampoc atén les reclamacions de les persones consumidores afectades pel Banc Popular, despeses hipotecàries o IRPH, entre altres. Davant aquesta postura, insten l'entitat que apliqui els principis que proclama i ofereixi a les persones consumidores acords raonables i justos.

L'associació també considera insuficient el denominat “Protocol d'Inclusió Financera” de Santander. Aquest inclou la creació de gestors especialitzats per atendre persones grans, però només en algunes oficines, quan l'atenció especialitzada hauria de ser present en totes les sucursals, denuncien. Per a ADICAE, la digitalització no ha de limitar-se a ensenyar les persones consumidores a usar els caixers automàtics, sinó que ha de configurar-se com una eina que sigui realment útil i els ajudi a evitar els fraus.

Finalment, ADICAE sol·licita que en totes les sucursals de Santander s'informi proactivament les persones consumidores vulnerables de la possibilitat d'acollir-se a les mesures de gratuïtat dels seus comptes, i que les comissions que s'implantin siguin “justes” i “estables”. L'associació recorda que Banc Santander ha augmentat les comissions en els seus comptes dels 114 als 240 euros a l'any.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email