AICEC-ADICAE defensa el moviment reivindicatiu del 8M amb activitats durant tot el mes de març
imagen

ADICAE va organitzar ahir una trobada-debat a nivell nacional per analitzar els reptes de la igualtat en el consum

A Barcelona es va celebrar dimecres, 2 de març una xerrada-debat sota el títol “Dones i educació financera: les claus per a l’empoderament econòmic”

En un sondeig d’ADICAE de 2021, el 87% de les dones enquestades va reconèixer no entendre la documentació financera que signa

AICEC-ADICAE recolza i coopera en les activitats del 8M per sensibilitzar i promoure la participació de les persones consumidores en la transformació social cap a un model igualitari també en l’àmbit del consum

Barcelona, 4 de març de 2022. ADICAE va celebrar en la jornada d'ahir, de 17.30 a 20.00 hores, la trobada-debat “Els reptes de la igualtat en el consum”, un esdeveniment que va analitzar la realitat del sistema financer des de la perspectiva de gènere i examinar com està afectant la desigualtat de gènere en el sistema financer i, si estem en el camí cap a una altre tipus d'economia, com és l’ecofeminisme.

Aquesta trobada forma part de les activitats que l’associació té previstes amb motiu del Dia Internacional de la Dona, per al qual ha desenvolupat una programació que es portarà a terme durant tot el mes de març en totes les seus de l’entitat arreu del territori espanyol. Les ponències van començar el dia 1 de març amb el cicle de “diàlegs” sobre igualtat i consum en les diferents seus i acabaran el pròxim dia 29. (veure programació).

L'objectiu del debat i del cicle és obrir un espai per tractar temàtiques com el paper de la dona en el consum o la sensibilització sobre la igualtat dins el sistema bancari i financer. També, la bretxa digital de gènere des del prisma del consum, un altre tema de gran interès per a les persones consumidores.

A Barcelona, la xerrada-debat “Dones i educació financera: les claus per a l’empoderament econòmic” va reivindicar la necessitat d’una educació financera de gènere com un element essencial per a l’empoderament econòmic de les dones. La María Jesús García Fábregas, vicepresidenta d’AICEC-ADICAE i ponent de la xerrada, va explicar les causes que produeixen aquestes desigualtats proporcionant dades al respecte alhora que va fer propostes de canvis orientats a reduïr aquesta bretxa de gènere.

Des de la seva fundació, AICEC-ADICAE sempre ha donat suport a la igualtat de la dona, posant l'accent principalment en l'àmbit del consum i l'educació financera. Així ho demostren estudis com l'elaborat en 2021, quan vam portar a terme un sondeig en el qual el 87% de les dones enquestades va admetre que en alguna ocasió ha signat un contracte tenint la sensació de no saber exactament el que signava davant del 73% dels homes. El estudi també va revelar que el 46% de les dones afirma no entendre la informació que li envia el seu banc davant del 33% del gènere masculí.

Finalment, subratllar el paper destacat d’AICEC-ADICAE com a element clau per adquirir una correcta educació financera: el 17% de les dones enquestades va reconèixer la importància de l'associació a l'hora d'obtenir coneixements financers davant el 12% dels homes.

ADICAE considera que el moviment col·lectiu del 8M té una gran influència per crear xarxes per la igualtat, i així promoure la incorporació de la perspectiva de gènere en els serveis financers i en els grans temes del consum. Des de l'associació fem una crida perquè tots els socis i sòcies surtin aquest dia al carrer i reivindiquin els drets de la dona també davant les desigualtats en el consum.

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email