ADICAE considera una aixecada de camisa el "protocol d'inclusió financera" presentat per la banca avui com a tancament en fals d'un problema de fons per a les persones consumidores
imagen

L'Associació qualifica d'inexplicable el fet que la Ministra d'Economia i el Banc d'Espanya recolzin una sèrie de mesures de mer "social washing" per al sector

L'acord és tan irrellevant a nivell pràctic que Calviño es veu obligada a anunciar al mateix temps l'impuls a l'Autoritat de Protecció al Client Financer

Malgrat la urgència de mesures enfront dels reptes i dificultats que la reestructuració i digitalització de la banca comporta per a les persones consumidores, ADICAE reclama una anàlisi i mesures més profundes

Barcelona, 21 de febrer de 2022. Tot i que cal analitzar en detall les mesures anunciades avui, a sis mesos vista, com a claus del denominat "Protocol d'Inclusió Financera" presentat per la banca sota l'auspici del Ministeri d'Economia i del Banc d'Espanya, deixen clar que l'estratègia de reacció a un problema creixent (com és el de l'accés de les persones consumidores a uns serveis bancaris en procés de transformació a tots els nivells) no passa de la rentada d'imatge per superar la inquietud i protesta ciutadana enfront de les pràctiques del sector.

Atenent al manifestat avui en la presentació d'aquest "protocol" les mesures van des d'anunciar que es compliran els contractes però només per a les persones grans (reprendre l'horari de caixa ordinari), donar prioritat en les cues (presencials i telefòniques) a les persones grans, i adaptar els caixers automàtics. En conjunt, un despropòsit si del que es tracta és d'afrontar una realitat que genera dificultats en la població més gran però que afecta grans grups de persones consumidores, fins i tot al conjunt de la població davant l'actual reestructuració del sector bancari.

Esment especial sobre el caràcter enganyós del protocol és el fet que l'ampliació de l'horari de “serveis de caixa" sigui respecte a la seva prestació "en finestreta o en caixer", com la mateixa nota de premsa de l’ Associació Espanyola de Banca (AEB) assenyala.

Per adornar aquest exercici de "social washing", el "protocol" inclou altres desideràtums, com ara "formar al personal per atendre les persones grans" i "ajudar-los" en l'ús de caixers. Dues mesures que generen més riscos que solucions, i que tradicionalment ADICAE ha pogut contrastar: empleats marcant el "pin" de la targeta de l'usuari, o que venguin a la persona consumidora el producte de torn (el major exponent van ser les preferents) sobre la base d'una "especial atenció i confiança".

En conjunt, la banca ha tornat a aplicar el mantra "tot per a les persones consumidores però sense les persones consumidores", en aquest cas sota el paraigua del Ministeri d'Economia i el Banc d'Espanya, obviant qualsevol debat amb les persones consumidores i les seves organitzacions i intentant legitimar l'acord convidant a la seva signatura a una organització d'advocats, mancat a més de cap representativitat però que amb gran excel·lència ha acudit a cooperar amb aquesta estratègia de màrqueting enganyós de tot un sector.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon  607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d'ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

05-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

05-07-2022 BARCELONA CONCENTRACIONES DE PROTESTA

07-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Online a través de la plataforma de zoom.

12-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 1 Conocimiento del dispositivo: Teléfono inteligente o Teléfono Móvil. En este taller aprenderás a configurar tu Smartphone, sus funciones básicas y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

19-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 2: APP's (aplicaciones) y PlayStore (tienda de aplicaciones) - Información y Alfabetización Digital. En estos talleres aprenderás a buscar APPs, seleccionar las que más te convengan, buscar información en Internet y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

26-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 3 Participación online. En este taller aprenderás a utilizar los programas de videoconferencia más utilizados y los pondremos en práctica al finalizar la sesión. Presencial:

02-08-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 5 Redes Sociales - Identidad Digital En este taller te presentaremos las principales redes sociales, sus funcionalidades realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

en imatges

Últimes fotos de la galeria

AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019

Actualment hi ha 250 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email