Navega per Internet amb seguretat
imagen

El dia 8 de febrer se celebra el dia internacional de l'Internet segur, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de construir un espai d’Internet més segur i fiable. I és que cada cop hi ha més riscos al navegar per la xarxa a causa de les múltiples ciberestafes que es produeixen diàriament.

Primer de tot, per evitar-les cal saber de què parlem quan ens referim a ciberestafes. Podem definir-les com l'ús de dispositius digitals amb el fi de cometre activitats delinqüencials, com suplantació d'identitat, robatoris de contrasenyes i dades, estafes, segrestos digitals, entre d'altres. Dins dels fraus en línia trobem diferents tipus segons el mètode utilitzat.

Un dels principals mètodes és el Phishing, en el que l'usuari rep un correu electrònic d'una entitat que coneix i aparentment fiable, quan en realitat és un ciberdelinqüent que vol robar les nostres dades. Un mètode molt semblant és l'Smishing on el missatge arriba per SMS. Un altre tipus de frau és el Pharming, en el que el trànsit d'un lloc web es manipulat, i ens redirigeix a la pàgina web de l'atacant per tal de procedir amb el robatori. Per últim l'Skimming, que consisteix en el robatori de les dades de la nostra targeta de crèdit en el moment de fer una transacció, per fer-la servir posteriorment, el que es coneix com clonar la targeta.

Com podem evitar els fraus? Si no estem segurs del remitent del missatge, no obrir mai fitxers adjunts o enllaços de correus o SMS no coneguts, ni proporcionar dades bancàries. Utilitzar sempre contrasenyes segures, que no continguin dades personals, instal·lar un antivirus i mantenir actualitzada la seguretat dels nostres dispositius. Per últim, tanca la sessió després de cada pagament i supervisa el teu compte bancari per detectar moviments desconeguts.

Si creus que has sigut víctima d'una ciberestafa, el primer que has de fer és contactar amb el teu banc per tal de cancel·lar l'operació i modificar la contrasenya de la teva banca en línia. Denuncia el frau a la policia i per qualsevol dubte o gestió, consulta a Aicec-Adicae.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

05-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

05-07-2022 BARCELONA CONCENTRACIONES DE PROTESTA

07-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Online a través de la plataforma de zoom.

12-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 1 Conocimiento del dispositivo: Teléfono inteligente o Teléfono Móvil. En este taller aprenderás a configurar tu Smartphone, sus funciones básicas y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

19-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 2: APP's (aplicaciones) y PlayStore (tienda de aplicaciones) - Información y Alfabetización Digital. En estos talleres aprenderás a buscar APPs, seleccionar las que más te convengan, buscar información en Internet y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

26-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 3 Participación online. En este taller aprenderás a utilizar los programas de videoconferencia más utilizados y los pondremos en práctica al finalizar la sesión. Presencial:

02-08-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 5 Redes Sociales - Identidad Digital En este taller te presentaremos las principales redes sociales, sus funcionalidades realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

en imatges

Últimes fotos de la galeria

AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019

Actualment hi ha 250 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email