Navega per Internet amb seguretat
imagen

El dia 8 de febrer se celebra el dia internacional de l'Internet segur, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de construir un espai d’Internet més segur i fiable. I és que cada cop hi ha més riscos al navegar per la xarxa a causa de les múltiples ciberestafes que es produeixen diàriament.

Primer de tot, per evitar-les cal saber de què parlem quan ens referim a ciberestafes. Podem definir-les com l'ús de dispositius digitals amb el fi de cometre activitats delinqüencials, com suplantació d'identitat, robatoris de contrasenyes i dades, estafes, segrestos digitals, entre d'altres. Dins dels fraus en línia trobem diferents tipus segons el mètode utilitzat.

Un dels principals mètodes és el Phishing, en el que l'usuari rep un correu electrònic d'una entitat que coneix i aparentment fiable, quan en realitat és un ciberdelinqüent que vol robar les nostres dades. Un mètode molt semblant és l'Smishing on el missatge arriba per SMS. Un altre tipus de frau és el Pharming, en el que el trànsit d'un lloc web es manipulat, i ens redirigeix a la pàgina web de l'atacant per tal de procedir amb el robatori. Per últim l'Skimming, que consisteix en el robatori de les dades de la nostra targeta de crèdit en el moment de fer una transacció, per fer-la servir posteriorment, el que es coneix com clonar la targeta.

Com podem evitar els fraus? Si no estem segurs del remitent del missatge, no obrir mai fitxers adjunts o enllaços de correus o SMS no coneguts, ni proporcionar dades bancàries. Utilitzar sempre contrasenyes segures, que no continguin dades personals, instal·lar un antivirus i mantenir actualitzada la seguretat dels nostres dispositius. Per últim, tanca la sessió després de cada pagament i supervisa el teu compte bancari per detectar moviments desconeguts.

Si creus que has sigut víctima d'una ciberestafa, el primer que has de fer és contactar amb el teu banc per tal de cancel·lar l'operació i modificar la contrasenya de la teva banca en línia. Denuncia el frau a la policia i per qualsevol dubte o gestió, consulta a Aicec-Adicae.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

12-12-2022 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Jornada sobre transparencia en los contratos de crédito hipotecario "La reforma del crédito inmobiliario: Hacia un mercado europeo sostenible, inclusivo y digital". Ponentes: Alicia Agüero Ortiz (UAM) Xavier Iniesta Torres (Assessoria Jurídica) Julià Guimerà i Gargallo (ACC) Javier Jiménez Chacón (Advocat ADICAE) Raquel Iglesias Pajares (Colegi Notarial de Catalunya) Vanessa Jiménez Serranía (UOC)

13-12-2022 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debat del desenvolupament del paper de la dona en la economia financera. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZElfu2rpjgqG9W_5iNYfPeg-xV3ow9HqHdk

13-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul 4: Identitat digital. En aquest taller et presentarem les principals xarxes socials, les seves funcionalitats farem un exercici pràctic per posar en pràctica els coneixements

14-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Taller de Banca Online cerrado para los alumnos del Casal Concordia del barrio de Poble Sec. Se hará un taller para que conozcan la asociación, lo que hacemos y impartir un taller sobre el acceso a la banca digital y los riesgos a sufrir una ciberestafa.

14-12-2022 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
En esta sesión se hablará de la subida de los precios de los productos de alimentación por la inflación. ¿Cómo está afectando a las familias y qué futuro se prevé? Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO6tqjwqHdGymWH2MvGFR83YbZ73pXX_

15-12-2022 BARCELONA Reuniones de afectados Cláusulas Suelo
Reunión de cara a poder organizar la participación de socios y afectados de Cláusula Suelo de ADICAE en comités de participación activa. Preparando acciones reivindicativas por el mal funcionamiento del sistema de justicia y de los juzgados especializados. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpdOqpqD0tGtVbwCb9pnEkqW4_8WDT71gL

16-12-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller formativo en Cáritas Sabadell para formar en educación financiera a las personas desempleadas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email