CajaSur haurà de retornar les despeses hipotecàries a tots els seus clients
imagen

Una sentència del jutjat mercantil 1 de Còrdova dona la raó a Adicae, declara la nul·litat de la clàusula que imposava les despeses hipotecàries a les persones consumidores i condemna a retornar les quantitats indegudament cobrades per l'antiga Caixa d'Estalvis de Còrdova.

Cada persona recuperarà una quantia aproximada de 1.095 euros en la qual és la primera sentència ferma a favor de les persones consumidores en la bateria d'accions judicials col·lectives iniciades per Adicae

Adicae crida a les persones consumidores amb hipoteques de CajaSur a unir-se al procediment d'execució de sentència perquè els sigui aplicada la devolució


Barcelona, 2 de febrer de 2022.
Les accions col·lectives interposades per Adicae contra 101 entitats en tota Espanya per reclamar la devolució de les anomenades "despeses hipotecàries" continuen aconseguint èxits per a les persones consumidores. Després que el Jutjat Mercantil número 1 de Còrdova hagi estimat la petició d'Adicae, condemnant a CajaSur a la restitució, "a totes les persones consumidores clients de Cajasur Banc", de les quantitats indegudes cobrades en aplicació de les clàusules anul·lades, les persones que van subscriure hipoteques amb aquestes clàusules abusives veuen reconeguts els seus drets.

La importància d'aquesta sentència (consultar aquí) consisteix en el fet que no sols declara la nul·litat de la clàusula de CajaSur d'atribució de les despeses hipotecàries a les persones consumidores, sinó que estén els seus efectes a la totalitat de persones amb hipoteques amb l'entitat, com sol·licitava Adicae, i no sols cap a les que ja s'havien organitzat en l'Associació per a incorporar-se a la seva demanda col·lectiva, la qual cosa constitueix un gran èxit de l'acció judicial col·lectiva mentre es transposa a Espanya la Directiva Europea que persegueix millorar aquesta via de reclamació.

Adicae estima que el nombre de persones amb hipoteques actualment amb CajaSur supera els 75.000, a les quals caldria sumar aquelles que ja van cancel·lar la seva hipoteca. Aquestes xifres resulten de considerar el saldo viu d'hipoteques vives per habitatge declarat per CajaSur en les seves últimes dades individuals abans d'integrar-se en el grup Kutxabank (més de 5.700 milions d'euros a 31 de desembre de 2019) i l'import mitjà de les hipoteques que recull l'INE, ajustant-lo a la baixa atès que el saldo viu de l'entitat reflecteix també hipoteques, saldo de les quals és petit per ser pròximes a la seva amortització.

Atès que aquesta sentència ja és ferma, Adicae ha iniciat els passos per a la seva execució, per això fa una crida a totes les persones consumidores que van subscriure hipoteques amb CajaSur a organitzar-se amb l'Associació per dur a terme uns tràmits que ja no comporten cap debat jurídic sobre la clàusula (ja declarada nul·la), sinó que es limiten a aportar, en el procediment iniciat per Adicae, còpia de l'escriptura de préstec i de les factures de les despeses indegudament assumides (Registre, Gestoria, Taxació, i la meitat dels costos notarials) per a la seva devolució juntament amb els interessos legals. Per això Adicae posa a disposició de les persones consumidores els seus telèfons i seus en tota Espanya, i especialment a Andalusia, a més del correu electrònic gastos@adicae.net i el número de Whatsapp 660175964. Organitzarà reunions i assemblees informatives, tan presencials com en línia, per informar les persones consumidores dels passos a donar.

CajaSur, amb 291 sucursals a Andalusia, i que afirma tenir un 45% de quota del mercat hipotecari a Còrdova i el 12% a Andalusia, ha destacat per mantenir una posició molt contrària a les reclamacions dels seus clients; en 2021, amb les dades del Servei de Reclamacions de Banc d'Espanya del primer semestre, es trobava entre les entitats amb un major percentatge de resolucions del supervisor a favor de l'usuari i també s'incloïa entre les que en menor nombre de casos acatava els informes del Banc d'Espanya i corregia la seva actuació.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

05-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

05-07-2022 BARCELONA CONCENTRACIONES DE PROTESTA

07-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Online a través de la plataforma de zoom.

12-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 1 Conocimiento del dispositivo: Teléfono inteligente o Teléfono Móvil. En este taller aprenderás a configurar tu Smartphone, sus funciones básicas y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

19-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 2: APP's (aplicaciones) y PlayStore (tienda de aplicaciones) - Información y Alfabetización Digital. En estos talleres aprenderás a buscar APPs, seleccionar las que más te convengan, buscar información en Internet y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

26-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 3 Participación online. En este taller aprenderás a utilizar los programas de videoconferencia más utilizados y los pondremos en práctica al finalizar la sesión. Presencial:

02-08-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 5 Redes Sociales - Identidad Digital En este taller te presentaremos las principales redes sociales, sus funcionalidades realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

en imatges

Últimes fotos de la galeria

AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019

Actualment hi ha 250 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email