ADICAE treu de nou els consumidors als carrers per a defensar una energia a preu just aquest hivern
imagen

L'associació convoca les persones consumidores aquest dissabte en una vintena de ciutats d'Espanya per mostrar el descontentament davant l'encariment del preu de la factura elèctrica i reclamar al Govern que compleixi la seva promesa de rebaixar l'import del rebut fins a nivells de 2018

La mobilització a Catalunya tindrà lloc a la Plaça del Sortidor de Barcelona (Poble Sec) a les 12h

Aquesta acció serveix de continuació a la mobilització del novembre passat que ADICAE va organitzar amb mobilitzacions en diferents punts d’Espanya per una llum a preu just

A través de representacions teatrals tematitzades amb participació ciutadana es denuncia la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies i la necessitat de portar a terme canvis en el sistema per garantir un preu just i raonable.

Barcelona, 13 de desembre de 2021. L'associació de consumidors i usuaris de bancs i caixes i assegurances, ADICAE, torna a sortir al carrer aquest pròxim dissabte 18 de desembre per protestar per la continuada pujada de preus de l'electricitat a Espanya i reclamar mesures immediates perquè el Govern compleixi amb la seva promesa de rebaixar, abans de final d'any, el rebut elèctric a nivells de 2018.

El passat 19 de novembre l'associació va dur a terme una primera mobilització de persones consumidores als carrers de fins a 14 ciutats d'Espanya. A través de la representació de performances reivindicatives a càrrec de grups teatrals locals, es va dur a terme una protesta coordinada a nivell estatal per reclamar un preu de la llum “just i raonable”, tal com ve demanant ADICAE des de fa ja temps en diferents fòrums.

En aquesta ocasió, l'associació ha convocat protestes en punts estratègics de Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Múrcia, Logronyo, Coruña, Vigo, Valladolid, Màlaga, Cadis, Badajoz, Oviedo, Càceres, Las Palmas i Petrer, per a dissabte que ve 18 de desembre a partir de les 12 hores. De nou, es comptarà amb la participació de grups teatrals per amenitzar la mobilització representant petites escenes en les quals es mostren els abusos de les companyies elèctriques a les persones consumidores o les pràctiques per atreure a clients del mercat regulat al mercat lliure aprofitant el clima de confusió generalitzat.

L'augment indiscriminat del preu del megavat hora en el mercat majorista de l'electricitat ha estat una de les principals preocupacions dels ciutadans en l'últim trimestre de l'any. Els usuaris han vist com, a més d'augmentar el preu mitjà de la seva factura elèctrica, el seu impacte s'ha traslladat també a l'IPC que va arribar a un històric 5,6% al novembre. 

Aquesta situació, tanmateix, no ha amainat en els últims mesos aconseguint aquest dilluns 13 de desembre el tercer preu més alt de la història amb 268 euros el megavat hora i amb pics per sobre dels 300 euros en la franja de les 20.00 i les 21.00 hores.

Davant aquesta situació, ADICAE insisteix en la seva reclamació al Govern perquè compleixi la seva promesa que el rebut de la llum se situï en nivells de 2018 abans que acabi aquest exercici. Una realitat que, a la vista dels preus del mercat, s'antulla complicada. Per això, des de l'associació animen a persones consumidores i usuàries a sumar-se a les mobilitzacions programades per aquest cap de setmana i així pressionar per l'aplicació de mesures dirigides a minimitzar l'impacte de l'alça de preus, especialment en unes dates de baixes temperatures i augment del consum.

Aquest és el llistat complet de mobilitzacions organitzades per ADICAE per al dissabte 18 de desembre:

 

Madrid Plaza de la Provincia  12:00h

Valencia Plaza de los Pinazos 12:00h

Sevilla Plaza Nueva 12:00h

Murcia Plaza Cardenal Belluga 12:00h

Barcelona Plaça del Sortidor 12:00h

Coruña Plaza de España 12:00h

Valladolid Acera de Recoletos 12:00h

Oviedo C/ Nueve de mayo, 2 12:00h

Vigo c/ Urzaiz, 183 12:00h

Cádiz Plaza de San Juan de Dios 12:00h

Las Palmas c/ Mesa y López, 13-18 12:00h

Cáceres Foro de los Balbos 12:00h

Málaga Alameda Principal, 14 12:00h

Badajoz Plaza de los Conquistadores 12:00h

Logroño c/ Portales con Plaza Amós Salvador 12:00h

Bilbao Federico Moyúa Plaza, 4 12:00h

Petrer Plaza del Mercado Fontera 12:00h

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

12-12-2022 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Jornada sobre transparencia en los contratos de crédito hipotecario "La reforma del crédito inmobiliario: Hacia un mercado europeo sostenible, inclusivo y digital". Ponentes: Alicia Agüero Ortiz (UAM) Xavier Iniesta Torres (Assessoria Jurídica) Julià Guimerà i Gargallo (ACC) Javier Jiménez Chacón (Advocat ADICAE) Raquel Iglesias Pajares (Colegi Notarial de Catalunya) Vanessa Jiménez Serranía (UOC)

13-12-2022 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debat del desenvolupament del paper de la dona en la economia financera. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZElfu2rpjgqG9W_5iNYfPeg-xV3ow9HqHdk

13-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul 4: Identitat digital. En aquest taller et presentarem les principals xarxes socials, les seves funcionalitats farem un exercici pràctic per posar en pràctica els coneixements

14-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Taller de Banca Online cerrado para los alumnos del Casal Concordia del barrio de Poble Sec. Se hará un taller para que conozcan la asociación, lo que hacemos y impartir un taller sobre el acceso a la banca digital y los riesgos a sufrir una ciberestafa.

14-12-2022 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
En esta sesión se hablará de la subida de los precios de los productos de alimentación por la inflación. ¿Cómo está afectando a las familias y qué futuro se prevé? Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO6tqjwqHdGymWH2MvGFR83YbZ73pXX_

15-12-2022 BARCELONA Reuniones de afectados Cláusulas Suelo
Reunión de cara a poder organizar la participación de socios y afectados de Cláusula Suelo de ADICAE en comités de participación activa. Preparando acciones reivindicativas por el mal funcionamiento del sistema de justicia y de los juzgados especializados. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpdOqpqD0tGtVbwCb9pnEkqW4_8WDT71gL

16-12-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller formativo en Cáritas Sabadell para formar en educación financiera a las personas desempleadas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email