ADICAE treu de nou els consumidors als carrers per a defensar una energia a preu just aquest hivern
imagen

L'associació convoca les persones consumidores aquest dissabte en una vintena de ciutats d'Espanya per mostrar el descontentament davant l'encariment del preu de la factura elèctrica i reclamar al Govern que compleixi la seva promesa de rebaixar l'import del rebut fins a nivells de 2018

La mobilització a Catalunya tindrà lloc a la Plaça del Sortidor de Barcelona (Poble Sec) a les 12h

Aquesta acció serveix de continuació a la mobilització del novembre passat que ADICAE va organitzar amb mobilitzacions en diferents punts d’Espanya per una llum a preu just

A través de representacions teatrals tematitzades amb participació ciutadana es denuncia la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies i la necessitat de portar a terme canvis en el sistema per garantir un preu just i raonable.

Barcelona, 13 de desembre de 2021. L'associació de consumidors i usuaris de bancs i caixes i assegurances, ADICAE, torna a sortir al carrer aquest pròxim dissabte 18 de desembre per protestar per la continuada pujada de preus de l'electricitat a Espanya i reclamar mesures immediates perquè el Govern compleixi amb la seva promesa de rebaixar, abans de final d'any, el rebut elèctric a nivells de 2018.

El passat 19 de novembre l'associació va dur a terme una primera mobilització de persones consumidores als carrers de fins a 14 ciutats d'Espanya. A través de la representació de performances reivindicatives a càrrec de grups teatrals locals, es va dur a terme una protesta coordinada a nivell estatal per reclamar un preu de la llum “just i raonable”, tal com ve demanant ADICAE des de fa ja temps en diferents fòrums.

En aquesta ocasió, l'associació ha convocat protestes en punts estratègics de Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Múrcia, Logronyo, Coruña, Vigo, Valladolid, Màlaga, Cadis, Badajoz, Oviedo, Càceres, Las Palmas i Petrer, per a dissabte que ve 18 de desembre a partir de les 12 hores. De nou, es comptarà amb la participació de grups teatrals per amenitzar la mobilització representant petites escenes en les quals es mostren els abusos de les companyies elèctriques a les persones consumidores o les pràctiques per atreure a clients del mercat regulat al mercat lliure aprofitant el clima de confusió generalitzat.

L'augment indiscriminat del preu del megavat hora en el mercat majorista de l'electricitat ha estat una de les principals preocupacions dels ciutadans en l'últim trimestre de l'any. Els usuaris han vist com, a més d'augmentar el preu mitjà de la seva factura elèctrica, el seu impacte s'ha traslladat també a l'IPC que va arribar a un històric 5,6% al novembre. 

Aquesta situació, tanmateix, no ha amainat en els últims mesos aconseguint aquest dilluns 13 de desembre el tercer preu més alt de la història amb 268 euros el megavat hora i amb pics per sobre dels 300 euros en la franja de les 20.00 i les 21.00 hores.

Davant aquesta situació, ADICAE insisteix en la seva reclamació al Govern perquè compleixi la seva promesa que el rebut de la llum se situï en nivells de 2018 abans que acabi aquest exercici. Una realitat que, a la vista dels preus del mercat, s'antulla complicada. Per això, des de l'associació animen a persones consumidores i usuàries a sumar-se a les mobilitzacions programades per aquest cap de setmana i així pressionar per l'aplicació de mesures dirigides a minimitzar l'impacte de l'alça de preus, especialment en unes dates de baixes temperatures i augment del consum.

Aquest és el llistat complet de mobilitzacions organitzades per ADICAE per al dissabte 18 de desembre:

 

Madrid Plaza de la Provincia  12:00h

Valencia Plaza de los Pinazos 12:00h

Sevilla Plaza Nueva 12:00h

Murcia Plaza Cardenal Belluga 12:00h

Barcelona Plaça del Sortidor 12:00h

Coruña Plaza de España 12:00h

Valladolid Acera de Recoletos 12:00h

Oviedo C/ Nueve de mayo, 2 12:00h

Vigo c/ Urzaiz, 183 12:00h

Cádiz Plaza de San Juan de Dios 12:00h

Las Palmas c/ Mesa y López, 13-18 12:00h

Cáceres Foro de los Balbos 12:00h

Málaga Alameda Principal, 14 12:00h

Badajoz Plaza de los Conquistadores 12:00h

Logroño c/ Portales con Plaza Amós Salvador 12:00h

Bilbao Federico Moyúa Plaza, 4 12:00h

Petrer Plaza del Mercado Fontera 12:00h

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

28-12-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas. Ponente Marta

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Black Friday Carpa
35è Aniversari d'ADICAE
Programa del 35è Aniversari d'ADICAE
El 28 de novembre ADICAE celebra el 35è aniversari de la seva constitució.
Xerrada sobre els drets energètics
ADICAE REIVINDICA UNA REMUNERACIÓ JUSTA I UNA BATERIA DE PROPOSTES PER MILLORAR LA CULTURA DE L'ESTALVI DELS CONSUMIDORS

Actualment hi ha 283 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email