ADICAE pren el carrer a Barcelona en una performance reivindicativa contra la pujada del preu de la llum
imagen

 

La companyia Oracles Theatre serà l’encarregada de dinamitzar la protesta que tindrà lloc a les 18h a la Plaça Carles Pi i Sunyer de Portal de l’Àngel de la ciutat de Barcelona

L’acció forma part d’una mobilització col·lectiva d’àmbit estatal que es durà a terme alhora en diferents ciutats del territori

L’objectiu és que les persones consumidores adoptin una posició crítica davant la pujada del preu de la llum i denunciïn el model actual d’oligopoli

 

Barcelona, 18 de novembre 2021. ADICAE, l’associació de defensa de drets de les persones consumidores, pren el carrer a Barcelona demà divendres a les 18h en una performance reivindicativa que tindrà lloc a la Plaça Carles Pi i Sunyer de Portal de l’Àngel amb l’objectiu d’animar a totes les persones consumidores a protestar davant el continu encariment del preu de l’electricitat i denunciar les pràctiques oligopolístiques en el sistema elèctric espanyol.

L’acció, que portarà a terme la companyia Oracles theatre, estarà carregada de reivindicació, protesta i crida a la participació i mobilització.

A partir de les 18 hores l'associació ha convocat diferents accions coordinades en diversos punts d'Espanya per a dur a terme una protesta d'àmbit nacional. A més de Barcelona, en els principals punts de Madrid, Toledo, Saragossa, Oviedo, Cadis, Múrcia, València, Valladolid, Vigo, Las Palmas de Gran Canaria i Càceres, es durà a terme una performance amb caràcter reivindicatiu en la qual tindran un paper actiu tant els socis de l'associació com els ciutadans que participin en l'acte.

L'any 2021, i especialment el segon semestre de l'any, ha estat marcat per l'encariment progressiu del rebut de la llum per a les persones consumidores. Durant aquest mes d'octubre es van aconseguir les majors xifres històriques a Espanya, situant-se el preu del MwH per sobre dels 300€, encapçalant la llista dels països europeus amb la llum més cara. Una situació que coincideix amb el descens del poder adquisitiu de les famílies a conseqüència de la crisi derivada de la pandèmia de la COVID19.

Davant d'això, ADICAE cerca sensibilitzar per mitjà de la mobilització la problemàtica a la qual s'han enfrontat les persones consumidores durant tot l'any amb relació al consum energètic. ADICAE vol encoratjar als usuaris i usuàries a conèixer i reclamar els seus drets davant les companyies elèctriques, així com fomentar l'ús eficient i sostenible de l'energia.

Per a aconseguir-ho es durà a terme una representació teatral participativa en la cèntrica plaça de Carles Pi i Sunyer de Portal de l’Àngel amb l'objectiu de remoure la consciència ciutadana i animar a l'associació col·lectiva davant de les grans elèctriques i les seves pràctiques oligopolístiques.

 

ADICAE ha mostrat, tant en reunions amb el Govern espanyol com públicament, quina és la seva postura davant del problema elèctric que afecta milions de persones consumidores:

Pobresa energètica zero. És incomprensible que en un país com Espanya existeixin persones que no puguin accedir a l'energia per escalfar-se, dutxar-se o cuinar.

Estalvi energètic. Tot el que cadascun vulgui i pugui mirant en particular la sostenibilitat del nostre planeta que és problema de tothom.

Preu de l'Electricitat. Preu raonable i just de l'electricitat per a totes les persones consumidores.

 

Isabel Pons, coordinadora d’ADICAE Catalunya: Segons una enquesta recent d’ADICAE, el 82% de les persones consumidores de Catalunya diu tenir dificultats per entendre la factura elèctrica i tres de cada deu no sap si el seu contracte és regulat o de mercat lliure. Això és perquè les empreses elèctriques no són transparents amb la informació, ningú entén el sistema de fixació de preus, una de les claus de l’abús en els desorbitats preus que estan patint les persones consumidores. La informació i la mobilització són claus, hem de fer-nos escoltar i reivindicar els nostres drets.

Orland Verdú, Director d'Oracles Teatre: La cultura ha de poder parlar dels problemes socials que hi ha avui, com és el cas de la pujada de la factura de la llum. Al final, una de les funcions del teatre és poder mostrar a la societat els problemes. Coma director m’agrada molt utilitzar la sàtira del bufó per poder parlar i criticar i ficar el dit en la llaga. Com va dir en George Orwell, si la llibertat significa alguna cosa, és el dret a explicar allò que no es vol escoltar, i això és molt necessari avui.

Federico Szeinfeld, Actor d'Oracles Teatre: El teatre és crític i essencialment polític i el públic s’ha d’eixugar de tot això, no solament és una eina per entrenir, estimula les ments i ens convida a fer-nos preguntes.

 

Sobre ADICAE: ADICAE és una associació de consumidors i usuaris sense ànim de lucre, inscrita en el Registre d'Associacions de Consumidors de l’AECOSAN, i té com a principals objectius la defensa i representació, educació, orientació, informació i formació dels consumidors.

Sobre Oracles Theatre: ORACLES Teatre és una companyia de teatre alternatiu amb seu a Barcelona, a l'Espai de Cultura Viva ORACLES Theatre/Studio fundat per Grup Cultural EXEO. Els seus espectacles tenen una mirada incisiva sobre la realitat contemporània i apel·len a l'experimentació sensorial i onírica, amb espectacles de teatre físic, amb textos propis i amb accent al moviment, la dansa butoh i la posada en escena crua i essencialista.

 

Lloc: Plaça Carles Pi i Sunyer de Portal de l’Àngel

Dia i hora: 19 de novembre de 2021 a les 18h

Contacte: comunicaciocat@adicae.net

Tlfn: 933.425.044


Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 649203948 o bé a través de l'email comunicaciocat@adicae.net per a declaracions de l’equip de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email