ADICAE planteja els seus eixos clau davant el 'tarifàs' elèctric: Zero pobresa energètica i llum a preu just
imagen
L'associació analitza el sector en una jornada temàtica aquesta tarda i avança un sondeig amb dades rellevants

ADICAE planteja els seus eixos clau davant el 'tarifàs' elèctric: Zero pobresa energètica i llum a preu just
Mentre l'electricitat impulsa una destacada pujada de l'IPC, les persones consumidores continuen assistint a un allau de dades i informacions que genera màxima confusió. El 83% veu difícil d'entendre la factura elèctrica, i un de cada tres no sap si el seu contracte és regulat o de mercat lliure.

ADICAE celebra aquesta tarda la jornada 'El Preu de la Llum, Realitats i Perspectives per als Consumidors' per llançar llum sobre la qüestió. Juntament amb experts en la matèria oferirà les claus dels aspectes més rellevants del mercat elèctric per a les persones consumidores.

L'associació insisteix en tres reivindicacions clau: Pobresa energètica zero, preu de l'electricitat raonable i just, i una política d'estalvi energètic "en funció del que cadascun vulgui i pugui", en paraules del president d’ADICAE, Manuel Pardos.

Barcelona, 14 d’octubre de 2021. ADICAE celebra aquesta tarda a les 18 hores la jornada 'El Preu de la Llum, Realitats i Perspectives per als Consumidors', en la qual s'analitzaran els aspectes més rellevants respecte a l'actual sistema de fixació de preus. Enfront de la gran confusió imperant s'aclariran els elements clau de la situació actual i s'abordaran les possibles alternatives als actuals sistemes de fixació de preus.
D'aquesta manera, i comptant amb experts en el mercat de l'energia, ADICAE pretén facilitar una adequada comprensió sobre què és el que està passant, a quines causes obeeix la situació actual i quines possibles alternatives de tota mena poden millorar la posició i drets de les persones consumidores davant un subministrament tan fonamental com el de l'electricitat i l'energia. ADICAE vol, a més, obrir a la participació de les persones consumidores la resposta que l'Associació prepara a la consulta pública sobre la reforma del PVPC plantejada pel Govern.
Sondeig entre consumidors

A més aquest esdeveniment servirà per presentar un avanç dels resultats d'un primer sondeig realitzat per ADICAE entre mig miler de persones consumidores per conèixer les seves opinions i visions sobre alguns aspectes bàsics relatius a l'actual sistema de tarifes.
El 83% considera difícil d'entendre la factura elèctrica, i un de cada tres no sap si el seu contracte és de preu regulat o mercat lliure. D'altra banda i després del canvi tarifari aplicat fa uns mesos, encara que més del 80% de les persones consumidores consultades manifesten haver modificat totalment o parcialment els seus hàbits de consum elèctric, el 65,32% assenyala que la seva factura de la llum ha augmentat.
El 67,12% considera que ha de mantenir-se i reforçar-se un sistema de regulació dels preus, mentre un 28% no sap quina solució seria millor per a elles. I d'entre els possibles aspectes que haurien d'abordar-se en una reforma del mercat elèctric, les persones consumidores situen la revisió dels mecanismes de fixació de preus com a qüestió prioritària, seguida de la revisió dels costos que s'afegeixen a la factura elèctrica i del foment de l'autoconsum i les energies renovables.
En aquesta realitat de les persones consumidores basa ADICAE la seva reivindicació. L'associació ha defensat davant la ministra Teresa Ribera la pertinència de l'actual model del preu regulat (PVPC). En aquest sentit aniran les respostes de l'associació davant la consulta plantejada pel Ministeri sobre la seva possible modificació, consulta que es tanca el pròxim 22 d'octubre. L'associació defensarà únicament modificacions del preu regulat que impliquin "un model millorat i estable per als consumidors", recorda Manuel Pardos.
La posició global de l'associació referent al mercat elèctric part de tres pilars fonamentals
Pobresa energètica zero. És incomprensible que en un país com Espanya existeixin persones que no puguin accedir a l'energia per escalfar-se, dutxar-se o cuinar.
Estalvi energètic. Tot el que cadascun vulgui i pugui tenint cura de la sostenibilitat del nostre planeta, que és problema de tots.
Preu de l'Electricitat. Només és acceptable un preu raonable i just de l'electricitat.
Per a inscriure's en la jornada:


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email