Assegurances: El millor és que no calgui fer ús d'elles
imagen

 

Desastres naturals com l'esdevingut amb l'erupció volcànica de la Palma, la tromba d'aigua que va afectar el Montsià i al Baix Ebre i altres esdeveniments catastròfics, treuen a relluir la importància de l'activitat asseguradora per al bon funcionament i la defensa dels drets de les persones consumidores.

AICEC-ADICAE recorda que estem davant d'un producte complex, amb una gran quantitat de variants i de clausulats generals, particulars i especials, és per això que cal estar ben familiaritzat amb les clàusules dels contractes, però en el qual la normativa protegeix bé els usuaris.

L'associació es troba a disposició de les persones consumidores per a revisar qualsevol proposta i recomana que s'informin bé abans de contractar una assegurança, han de tenir clar què volen protegir, valorar-lo amb precisió, demanar diverses propostes i contractar la cobertura que millor s'adapti a les seves necessitats.

Disposar de la informació completa és clau, no sols per a tenir la cobertura en cas de produir-se un sinistre, sinó també per conèixer les millors ofertes i cobertures i estalviar en el pagament de les primes.

Un estudi d'ADICAE recorda que el 60% de les assegurances que es contracten a Espanya són comercialitzats directament per les entitats bancàries, que solen oferir-los com a producte vinculat a la contractació de crèdits personals o hipotecaris per a condicionar descomptes en els tipus d'interès aplicable, reduir les comissions aplicables als serveis bancaris i, fins i tot, com a eina per denegar la contractació, fet evidentment reclamable.


Cultura de la fidelitat

Referent a això, l'associació recorda que l'única assegurança que la banca pot obligar a contractar al consumidor és una assegurança d'incendis en formalitzar un préstec hipotecari i que, a més, es pot contractar amb qualsevol companyia.

Els usuaris d'assegurances són bastant fidels a les seves companyies asseguradores si veuen ateses les seves peticions davant avaries en serveis bàsics i d'assistència ràpida. Hi ha una cultura de fidelitat pel bon servei quotidià. La major part dels canvis de companyia es produeixen per no donar bona atenció a aquesta mena de sinistres.

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email