ADICAE trasllada a la ministra Ribera la seva defensa del preu elèctric regulat i reivindica el bo social automàtic per a 4 milions de persones consumidores
imagen

S'obre un calendari de col·laboració periòdica plena entre Ministeri i persones consumidores

 

ADICAE trasllada a la ministra Ribera la seva defensa del preu elèctric regulat i reivindica el bo social automàtic per a 4 milions de persones consumidores

 

El president d’AICEC-ADICAE, Manuel Pardos, valora positivament la reunió de la ministra Teresa Ribera amb les associacions de persones consumidores d’aquest dimarts. És "un abans i un després" en el qual es planteja un calendari periòdic de reunions "amb plena col·laboració".


AICEC-ADICAE defensa l'actual preu elèctric regulat, i reconeix la possibilitat de modificacions que caminin cap a un model "millorat". L'associació alerta de l'actual situació del bo social, al qual moltes persones consumidores tenen dret però "encara no ho han exercit".


Les elèctriques dificulten i retarden la tramitació d'aquestes ajudes, que han de renovar-se cada dos anys, desincentivant les sol·licituds. Les pujades de l'electricitat fomenten agressives polítiques comercials que traslladen als usuaris al mercat lliure.

 

Barcelona, 6 d’octubre de 2021. L'últim butlletí d'indicadors elèctrics de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) eleva a 1.137.000 la xifra de persones consumidores acollides als descomptes per bons socials en la seva factura de la llum. La xifra ha caigut per sota de la meitat respecte als més de 2,5 milions que hi havia en 2015, i mostra l'escàs ús d'una eina que podria reduir la factura de les persones consumidores almenys un 25%.

 

ADICAE calcula en quatre milions la xifra de llars que podrien beneficiar-se d'aquests bons socials. Les causes principals del descens de beneficiaris són una tramitació innecessàriament farragosa i una gran lentitud per part de les elèctriques, que desincentiva les sol·licituds de les persones consumidores, obligades a tramitar una enrevessada paperassa per demostrar el seu nivell de renda.

 

El president d’AICEC-ADICAE, Manuel Pardos, considera necessari un major impacte d'aquest bo social, una mesura molt factible per "reduir la lògica preocupació" de bona part de les persones consumidores amb l'escalada de preus de la llum. Manuel Pardos espera que aquest escenari de plena col·laboració entre el Ministeri i les associacions de persones consumidores es tradueixi en aquesta mena de mesures, "que permetin als consumidors una solució duradora a llarg termini".

 

AICEC-ADICAE defensa la pertinència de l'actual model del preu regulat (PVPC), i en aquest sentit aniran les reposades de l'associació davant la consulta plantejada pel Ministeri sobre la seva possible modificació. Manuel Pardos valora positivament l'actitud de la ministra Ribera, plenament oberta a les aportacions de les associacions, i considera que aquest preu regulat "ha estat molt positiu per als consumidors encara que ara presenti problemes". L'associació defensarà únicament modificacions que impliquin "un model millorat i estable per als consumidors".

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email