Consell de Ministres; mesures extraordinàries davant la pujada de l'electricitat
imagen

 

ARA SÍ: Els consumidors, amb el Govern de Pedro Sánchez per a resoldre el greu problema de la llum

AICEC-ADICAE secundarà i seguirà les mesures aprovades ahir en el Consell de Ministres. Són mesures que l'Associació ja ha vingut defensant activament per a aconseguir que es constitueixin en resolució permanent i sistemàtica del problema de la tarifació elèctrica.

Barcelona, 15 de setembre de 2021. ADICAE, l'organització més representativa en els grans temes del consum i la primera organització que ja en 2014 va iniciar la mobilització dels consumidors al carrer i en totes les institucions sota el lema “Llum a preu just”, considera que el conjunt de mesures del Govern són l'únic camí de solució per al gravíssim problema plantejat a milions de ciutadans-consumidors amb el preu de la llum.

A partir d'aquestes noves mesures del Govern, AICEC-ADICAE, com fa des de fa tres anys en l'explicació concreta de la factura elèctrica als consumidors a través de sessions en línia i tallers per tota Catalunya, començarà una nova campanya informativa i reivindicativa. ADICAE prepara un gran webminar que la setmana vinent reunirà professors, enginyers i altres experts juntament amb dirigents de l'Associació, es coordinarà una actuació intensiva fins a final d'any de tallers i sessions per tot el territori per a expandir totes les possibilitats actuals de millora immediata dels drets de les famílies i de la seva factura elèctrica. L'objectiu, aconseguir la translació pràctica a tots els consumidors de les mesures aprovades.

Manuel Pardos, president d’AICEC-ADICAE, ha assenyalat que “el mateix fet que el Govern reaccioni a un problema d'aquest calat i dimensió i abordi mesures tan rellevants com les aprovades és un gran pas endavant enfront de la situació d'abús massiu sobre els consumidors davant un mercat oligopólico com l'energètic. Pardos ha afegit que “era necessària una intervenció directa sobre l'opaca i abusiva configuració dels preus i sobre els beneficis de les elèctriques, i les mesures presentades obren a més la porta a una reforma íntegra del pool elèctric que acabi amb l'actual metodologia marginalista”.

La transformació del sector cap a un subministrament basat en les energia renovables, amb l'objectiu de gravar i desincentivar la generació d'energia més cara i contaminant, és una mesura estructural que s'ha d'abordar amb urgència. L'actual mercat elèctric implica una factura un 20% superior a la que els consumidors pagaven en 2019, i una decidida estratègia pública, governamental, que converteixi aquestes mesures conjunturals en accions estructurals, serà la solució a les necessitats i les reivindicacions dels consumidors cap a un mercat energètic sostenible i accessible per a tots.

Foto: Manuel Pardos, amb Pedro Sánchez, en una recent foto amb motiu de l'acceptació pel PSOE de la proposta de ADICAE per al Projecte de Llei transparència en la contractació massiva registrada en el Congrés en l'anterior legislatura i admesa a tràmit amb 218 vots.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònic.

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email