M'han estafat les vacances, a qui reclamo?
imagen

 

En la contractació de les nostres vacances hem de tenir en compte diverses qüestions com són el transport, l'allotjament, les despeses de l'alimentació, l'equipatge, etc. En aquest sentit, la manera en la qual contractem aquests serveis és vital per saber qui respon per les possibles incidències que poden sorgir.

Internet és la gran plataforma d'informació per contractar els viatges. Les empreses intermediàries que trobem a la xarxa ens ofereixen una informació exhaustiva que ens permet comparar preus, serveis i prestacions a cop de clic. És àgil i ràpid, però, i si hi ha una incidència, a qui hem de reclamar, a la plataforma o al proveïdor final del servei?

Segons una sentència del 2020 del Jutjat de Primera Instància número 38 de Barcelona sobre un cas d’allotjament, existeix una situació de corresponsabilitat: tant el proveïdor final com l'intermediari tenen una responsabilitat en la prestació i gestió d'aquest servei.

Per què també l'intermediari? Perquè les plataformes han d'assegurar unes condicions mínimes en els serveis prestats i exigir-les a les companyies. La informació ha de ser transparent, veraç, clara i exhaustiva i és aquí on resideix la clau perquè la persona consumidora contracti un servei o un altre. Si la informació no és la que li convé, no contractaria aquest servei, per això que, ambdues companyies són responsables de qualsevol frau en la prestació.

D'altra banda, tenint en compte que moltes de les plataformes intermediàries són estrangeres, de qui és la competència per jutjar el cas? D'acord amb aquesta sentència, la competència és del jutjat del domicili de la persona consumidora i solament si aquesta ho decideix, del domicili de l'empresari.

En paraules de l’advocat d’ADICAE, Francisco Javier Jiménez Chacón, aquest Jutjat de Primera Instància número 38 de Barcelona, «continua dictant resolucions que posen en valor el dret de les persones consumidores i usuàries.»

En qualsevol cas, abans d'acabar als jutjats, el primer pas per reclamar és sempre un escrit al servei d'atenció al client de les empreses amb l'objectiu de resoldre el conflicte de bona fe. Seguidament, s’hauria d’intentar arribar a un acord mitjançant una mediació o un arbitratge de consum. En cas que no sigui possible, s'hauria d'anar als jutjats, com ha estat en el cas esmentat.

Des d'AICEC-ADICAE, associació de persones consumidores del barri de Poble Sec, reivindiquem la importància de defensar els nostres drets i reclamar davant fets que considerem injustos.

Aquest article ha estat publicat al Diari Zona Sec 208

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email