Formació i serveis de qualitat davant la digitalització del sector bancari
imagen

 

La digitalització ens ha permès continuar amb les nostres vides en una situació de crisi sanitària quan no vam poder sortir de casa per fer moltes gestions bàsiques del dia a dia, com per exemple, les bancàries.

Aquest sector no s'ha quedat enrere i ha implementat una forta estratègia de digitalització i innovació per modernitzar-se, reduir costs i augmentar la rendibilitat. També, cada vegada més, apareixen bancs exclusivament digitals que ofereixen ofertes molt competitives per als clients.

Entre les conseqüències d'aquesta estratègia, pel que fa a la banca tradicional, estan la reducció del nombre d'oficines i la qualitat de l'atenció presencial, una tendència que ja existia abans de la COVID-19, però que amb la pandèmia, s'ha accelerat. De fet, la gran majoria dels ciutadans han incrementat les gestions bancàries en línia durant el confinament.

Segons l'informe Impacte de la COVID-19 en el sector financer de l'Observatori de Digitalització Financera de Funcas- i Finnovating, les operacions més habituals realitzades pels clients de banca digital són la consulta de saldo i moviments, transferències, i pagament de factures i rebuts. D'acord amb aquest estudi, un 43% dels usuaris a Espanya prefereixen realitzar gestions a través de l'aplicació del telèfon mòbil del banc i un 25% a través de la pàgina web de l'entitat en detriment de les gestions a través del telèfon i el correu electrònic.

Tanmateix, no tothom té les eines per fer aquestes gestions i aquesta situació deixa a les persones en situació de vulnerabilitat, com la gent gran, sense una atenció personalitzada, cara a cara, i sense la formació necessària per fer front a aquests canvis.

Des d'AICEC-ADICAE volem donar resposta a aquesta desigualtat mitjançant tallers de digitalització perquè les persones consumidores sàpiguen com funcionen els comptes en línia, les seves característiques principals i quines gestions poden fer.

Aquesta tardor, tornarem a fer tallers de digitalització sobre diversos temes per a persones consumidores. Escriu-nos a aquest correu per a més informació: aicec@adicae.net


Aquest article ha estat publicat al Diari Zona Sec

 

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email