AICEC-ADICAE adverteix d'ofertes enganyoses en les assegurances de viatge COVID
imagen

Una anàlisi elaborada per l'associació entre les ofertes d'assegurances de viatge posa de manifest múltiples exclusions de cobertura malgrat anunciar-se com a "assegurances COVID-19"

Moltes asseguradores ofereixen un suposat producte extra anomenat “cobertura COVID”, quan en les condicions generals de les seves assegurances regulars de viatge ja s'incloïa l'assistència mèdica i sanitària, hospitalització i fins i tot repatriació

L'Associació recomana a les persones consumidores revisar a fons les cobertures per contrastar si responen al que volen contractar i recorda que les seves vies d'atenció romanen operatives

Barcelona, 29 de juliol de 2021. AICEC-ADICAE, després de revisar les condicions generals de diferents assegurances de viatge dels principals grups que ofereixen aquest producte a Espanya, destaca que malgrat emprar-se com a ganxo publicitari la inclusió de "cobertures Covid-19" múltiples situacions no es troben cobertes, una pràctica abusiva a través de la qual les persones consumidores poden ser induïdes a error o engany i acabar contractant una assegurança que no cobreix el que esperaven.

El fet que, aprofitant el temor de moltes persones consumidores a veure truncats els seus viatges per tancaments perimetrals, confinaments, quarantenes o el contagi per Covid, es publicitin assegurances lligades a la pandèmia, però amb importants exclusions en la seva "lletra petita", converteix moltes d'aquestes ofertes en enganyoses.

Així, malgrat en totes les ofertes figuren de manera destacada referències com a "Cobertures Covid-19: incloses", "Assegurança de viatge Covid-19" i similars, l'anàlisi dels condicionats d'aquestes assegurances posa de manifest l'existència de múltiples exclusions i situacions no cobertes tot i estar directament connectades al coronavirus.

D'una banda, cap de les assegurances estudiades cobreix l'anul·lació del viatge a causa de confinaments o tancaments perimetrals que impedeixin a la ciutadania la sortida del seu municipi o l'entrada en el territori de destí. D'altra banda la imposició de quarantenes per contactes amb positius, les quals impedirien igualment viatjar, es troben, en la majoria dels casos, fora de les cobertures ofertes. A més les cobertures existents queden anul·lades en cas que la persona viatgi a destinacions on les autoritats hagin divulgat el consell de no desplaçar-se, o en alguns, expressament quan el Ministeri d'Exteriors tingués emesa una recomanació de no viatjar.

Davant aquesta situació, l'associació, que continuarà examinant aquest tipus de pràctiques a fi d'actuar enfront de les mateixes per a la seva erradicació, recorda la necessitat de prestar especial atenció a les exclusions contingudes en les condicions generals de les pòlisses d'assegurança a fi de confirmar que les cobertures establertes són les buscades.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email