AICEC-ADICAE organitza un Cicle d'estiu de prevenció i gestió del sobreendeutament
imagen

 

El cicle, que comença avui dia 21 de juny a les 18:30, inclou quatre sessions totalment gratuïtes i obertes a tothom que tractaran la prevenció del sobreendeutament, l’elaboració d’un pressupost familiar, el Codi de Bones Pràctiques i la Llei de Segona Oportunitat

 

L'objectiu de les sessions és informar, protegir les persones consumidores vulnerables, defensar els seus drets i explicar les eines que tenen al seu abast per gestionar la seva situació

 

El cicle comptarà amb les ponències del Professor de Mercantil i Diplomat en Direcció Econòmica Financera per ESADE, Frederic Moreno, i l’advocada d’ADICAE, Carme Bròvia.

 

Barcelona, 21 de juny de 2021. AICEC-ADICAE, associació de persones consumidores amb seu en Catalunya, ha organitzat un cicle d’estiu per tractar el tema del sobreendeutament des de la perspectiva de les persones consumidores.

 

El cicle inclou quatre sessions que es desenvoluparan les tardes dels dilluns i dimecres de les dues setmanes vinents i tractaran la prevenció del sobreendeutament, l’elaboració d’un pressupost familiar, el Codi de Bones Pràctiques i la Llei de Segona Oportunitat.

 

Les sessions seran impartides pel Professor de Mercantil i Diplomat en Direcció Econòmica Financera per ESADE, Frederic Moreno, i l'advocada d'ADICAE, Carme Bròvia.

 

En les dues primeres sessions es tractarà la prevenció del sobreendeutament i l’elaboració d’un pressupost familiar adient a la nostra situació financera. En les dues últimes sessions les ponències versaran sobre dues eines que permeten gestionar i resoldre els problemes de sobreendeutament: el Codi de Bones Pràctiques i la Llei de Segona Oportunitat.

 

La crisi sanitària de la COVID-19 i la crisi econòmica que l’acompanya han creat una situació propícia per caure en el sobreendeutament i per això, és necessari donar a conèixer mecanismes de prevenció, normativa i eines que permeten gestionar i resoldre les situacions de sobreendeutament i vulnerabilitat de les persones consumidores.

 

Segons un estudi realitzat per ADICAE, una de cada tres persones consumidores es va trobar en el darrer any en una situació de vulnerabilitat: aparèixer en un registre de morosos, donar-se de baixa d'un servei bàsic i patir el tall del servei, sol·licitar ajut econòmic a familiars o ONGs en alguna ocasió o acudir a crèdits ràpids.

 

Aquestes dades demostren la necessitat de donar informació, formació i eines a la població perquè puguin fer front a les situacions de vulnerabilitat causades per la COVID-19.

 

Per a més informació sobre aquestes dades, podeu accedir al capítol IV de l’estudi aquí.

 

 

Lloc: Per videoconferència

Amb confirmació prèvia a la seu d’AICEC-ADICAE (C/ Creu dels Molers, 13 - 08004)

aicec@adicae.nt

Dia i hora:

1. Dilluns, 21 de juny a les 18:30: Prevenció del sobreendeutament: https://bit.ly/3q3ZL8Z
2. Dimecres, 23 de juny a les 18:30: Pressupost Familiar: https://bit.ly/3pQWQjH
3. Dilluns, 28 de juny a les 18:30: Codi de Bones Pràctiques: https://bit.ly/2TwGdgV
4. Dimecres, 30 de juny a les 18:30: Llei de Segona Oportunitat: https://bit.ly/3iHvATh
        Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

29-07-2021 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
DIJOUS, 29 de juliol • 18:00h – Taller: Videotrucades i videoconferències La pandèmia ens ha obligat a digitalitzar-nos, per això en aquest taller es donaran les bases per fer servir diferents programes i eines de videoconferència: Whatsapp, Telegram, Zoom i Skype. Inscriu-te aquí: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUkdOCvrjkiGdJNB5gjeBSpPDXphj-NF_2P

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email