AICEC-ADICAE insta el Banc d'Espanya a prendre nota del possible allunyament de la "bona fe exigida" que la CNMC atribueix als productes vinculats a préstecs
imagen

 

- El supervisor de mercats i competència creu que la comercialització de préstecs ICO amb productes vinculats ("assegurances, alarmes, televisors") s'allunyaria "de la bona fe exigida a les empreses en les seves relacions amb els clients", i obre expedient a quatre entitats financeres.

 

- Es tracta d'un protocol de venda completament estès en tota la banca espanyola a l'hora de contractar crèdits, fonamentalment hipoteques, de tal manera que per a les persones consumidores és gairebé impossible subscriure préstecs sense vincular-se per complet amb l'entitat.

 

- Competència entra a valorar aquests abusos pel fet que els ICO es dirigeixen a autònoms i empreses, però la pràctica és general cap a totes les persones consumidores. AICEC-ADICAE insta el Banc d'Espanya a prendre nota dels advertiments de la CNMC i a vigilar les condicions en les quals es concedeix crèdit a Espanya, màximament en l'actual etapa postpandèmia.

 

Barcelona, 16 de juny de 2021. L'associació porta ja molt temps argumentant l’abusividad d'aquestes pràctiques que detecta la CNMC. El supervisor investiga, en les seves paraules, "la vinculació a diferents productes que els bancs haurien exigit com a condició perquè els clients poguessin accedir a les línies d'avals ICO COVID".

 

"Després de l'anàlisi realitzada", la CNMC considera que "l'actuació dels bancs investigats s'allunyaria de la bona fe exigida a les empreses en les seves relacions amb els clients. En conseqüència, les seves pràctiques podrien haver alterat el comportament econòmic dels consumidors que van acudir a aquestes entitats per a subscriure els crèdits ICO".

 

"Tot això podria suposar un falsejament de la lliure competència i hauria afectat l'interès públic", resumeix el supervisor, que fa esment exprés dels "consumidors" tot i que els ICO van específicament dirigits a autònoms i empreses. Això, segons el parer de la nostra associació, hauria de cridar l'atenció del Banc d'Espanya, perfectament coneixedor de la política comercial de la banca espanyola a l'hora de distribuir crèdit.

 

AICEC-ADICAE insisteix que les condicions en les quals s'estan signant nous préstecs i refinançaments han de ser especialment vigilades i controlades en aquests moments d'incertesa econòmica generada per la pandèmia. I la vinculació abusiva és un dels principals fenòmens observats, motiu d'expedient en la CNMC i que, no obstant això, per al Banc d'Espanya mereix una simple anomenada en xarxes socials: "Els bancs poden proposar-te segurs que cobreixin unes certes incidències, però no oposar-se a una alternativa".

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 

-- 


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email