Dues noves imputacions plantejaran el caràcter irregular de l'ampliació de capital del Banc Popular davant la passivitat dels supervisors
imagen

4t Aniversari Banc Popular: AICEC-ADICAE anima als afectats a continuar incorporant-se a la querella

 

- El jutge crida a declarar a dos nous imputats, entre ells el director financer del Banc Popular en el moment en què es preparava la seva ampliació de capital en 2016. Les ramificacions del cas són cada vegada més complexes i anticipen un frau de colossals dimensions.

- El magistrat tracta d'aclarir quins van ser els protocols que es van seguir per a calcular el capital que necessitava el Popular, per què es va triar el procediment que es va dur a terme, i quines conseqüències va tenir aquesta elecció entre els 300.000 estalviadors i estalviadores que van capitalitzar l'entitat amb 2.500 milions d'euros.

- Fiscalia Anticorrupció veu insuficient el termini d'instrucció actual, que conclouria el 29 de juliol, i ha sol·licitat al jutge sis mesos més per a recopilar informes del Banc Central Europeu, el Banc d'Espanya i el Banc Santander. AICEC-ADICAE preveu que aquesta cascada d'informes confirmarà els indicis de delicte que els quatre anys de procediment penal ja estan traient a la llum.

- L'associació veu lògica la petició de la Fiscalia, encara que lamenta el retard d'un procés que des del principi s'intuïa complex. La querella, a la qual es poden incorporar nous demandants, es mostra com la millor oportunitat per demostrar la responsabilitat de tots aquells que van precipitar la dolosa resolució del Popular.

 

Barcelona, 11 de juny de 2021. Aquestes noves imputacions confirmen que, en efecte, els quatre anys d'instrucció que ja porta aquest procediment penal no han estat suficients per treure a la llum totes les derivacions, ramificacions i irregularitats d'un frau que mai havia d’haver ocorregut.

Aquesta setmana han declarat membres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) durant els anys d'ampliació de capital del Popular, i la seva declaració confirma les tesis de la nostra associació: el paper passiu dels supervisors financers a Espanya, incapaços d'acarar si les xifres que plantejava el banc corresponien mínimament amb la seva realitat econòmica.

ADICAE posa veu a més de 300.000 persones consumidores, petits i petites estalviadores amb un perfil minorista en la seva major part, per sota dels 10.000 euros de mitjana. Tots ells van recapitalitzar una entitat financera amb problemes de liquiditat i solvència, en benefici del Banc de Santander que va ser l'entitat que va adquirir el Popular pel simbòlic preu d'un euro.

I en aquesta tessitura, davant la precipitació de terminis de caducitat i prescripció per a exigir responsabilitats, adherir-se a aquesta demanda és la sortida més viable per veure rescabalats els seus drets. Per això l'associació fa una crida a totes aquelles persones afectades per a incorporar-se a la querella i defensar els seus drets, màximament si el jutge accepta la petició de Fiscalia i augmenta el termini d'instrucció.

 

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

29-07-2021 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
DIJOUS, 29 de juliol • 18:00h – Taller: Videotrucades i videoconferències La pandèmia ens ha obligat a digitalitzar-nos, per això en aquest taller es donaran les bases per fer servir diferents programes i eines de videoconferència: Whatsapp, Telegram, Zoom i Skype. Inscriu-te aquí: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUkdOCvrjkiGdJNB5gjeBSpPDXphj-NF_2P

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email