Es compleixen 15 anys des de la intervenció de Forum, Afinsa i Arte y Naturaleza
imagen

 

La 'colza' de les finances a Espanya només ha servit per repartir 50 milions d'euros en despeses d'administració concursal

Gairebé 20 milions en el cas de Forum, més de 25 en el cas d'Afinsa, i 7 milions en el d'Arte y Naturaleza. Els processos sorgits de l'estafa financera més important de la història d'Espanya compleixen 15 anys acumulant una ingent despesa en administració concursal.

AICEC-ADICAE convoca una jornada aquest dimecres a les 18 hores amb l'objectiu d'analitzar a consciència la situació i tornar a plantejar mesures que donin resposta a les demandes dels estalviadors i estalviadores.

Barcelona, 10 de maig de 2021. L'Associació i les persones consumidores afectades analitzaran en profunditat dimecres dia 12 maig a les 18h la situació del cas Forum, Afinsa i Arte y Naturaleza, després de dècada i mitja en la qual només s'han alliberat, en el millor dels casos, un 20% de les inversions defraudades.

 

Un total de 470.000 persones afectades van veure esfumar-se al voltant de 5.000 milions d'euros en uns béns tangibles, filatèlia, suposadament valuosos i revalorizables. Entre un 5 i un 10% de les persones afectades, entre 25.000 i 45.000 persones, han perdut ja la seva vida reivindicant una solució a un frau que, en paraules del president d’ADICAE, Manuel Pardos, és ja, "la 'colza' de les finances espanyoles".

 

Des del moment en el qual va esclatar el frau, AICEC-ADICAE ha vingut proposant i plantejant a les institucions solucions de divers tipus amb l'objectiu d'alliberar les persones consumidores d'un concurs que ja es presumia llarg i tortuós. Aquesta administració concursal no ha servit per rescabalar mínimament les persones consumidores afectades, que han proposat una infinitat de solucions amb les quals podrien haver resolt la seva situació sense cap resposta ni de la Justícia ni del poder polític a Espanya.

 

Entre les mesures proposades per la nostra associació, un rescat per part de l'ICO o de Moneda i Timbre que pogués compensar les pèrdues de les persones consumidores. Així mateix, centenars de pronunciaments, proposicions, debats i accions polítiques en tota mena d'institucions públiques van mostrar el seu suport a una solució viable i factible per als afectats.

 

No obstant això, un darrere l'altre, governs i parlaments d'un i un altre signe polític han arraconat les demandes de les persones consumidores per mantenir-les en un procés inacabable. L'últim pronunciament, de la Unió Europea, insta a Espanya a donar solució al frau. Seguim a l'espera; AICEC-ADICAE continuarà exigint, i així ho portarà davant institucions polítiques i judicials, que es posi fi d'una vegada per sempre a un frau que no pot continuar ni un minut més.

 

L’associació continuarà acompanyant les persones consumidores, les víctimes d'aquesta 'colza' financera, i continuarà proposant solucions viables que rescabalin aquest volum d'estalvis defraudat pel que era simplement un quiosquet piramidal.

 

Aquest dimecres, a les 18 hores, es durà a terme una jornada virtual en la qual les persones consumidores afectades, agrupades i organitzades per AICEC-ADICAE, reflexionaran col·lectivament i planificaran noves accions amb les quals continuar reclamant el que legítimament els pertany.

 

El Pla de Recuperació i Resiliència de l'economia espanyola, acabat de presentar pel Govern i amb el qual es pretén vehicular un important volum d'ajudes europees, fa que sigui un bon moment perquè els poders públics compleixin les seves promeses i analitzin si és 'resilient' un procés concursal de tres lustres.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

29-07-2021 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
DIJOUS, 29 de juliol • 18:00h – Taller: Videotrucades i videoconferències La pandèmia ens ha obligat a digitalitzar-nos, per això en aquest taller es donaran les bases per fer servir diferents programes i eines de videoconferència: Whatsapp, Telegram, Zoom i Skype. Inscriu-te aquí: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUkdOCvrjkiGdJNB5gjeBSpPDXphj-NF_2P

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email