ADICAE proposa una bateria de mesures estructurals per a l'accés a l'habitatge de les persones consumidores
imagen

 

Després de l'aprovació del Decret llei de mesures “antidesnonament”, l'Associació planteja la necessitat d'aprofundir en els greus problemes de les persones consumidores en relació a l'habitatge abordant reformes de fons complementàries a les aprovades i dirigides a pal·liar l'encariment de lloguers i el desorbitat preu d'habitatges mínimament dignes.


Des de 2015 el preu de l'habitatge en lloguer ha pujat a Espanya un 52%, sent els joves i les rendes baixes els col·lectius més vulnerables i perjudicats en el seu accés a l'habitatge.


Barcelona, 29 de desembre de 2020. Davant la pujada del preu dels lloguers i les creixents dificultats d'accés a l'habitatge per a les persones consumidores, agreujades pels efectes de la crisi sanitària, ADICAE proposa regular per llei l'actualització anual del preu del lloguer sobre la base de l'Índex de Preus al Consum (IPC), vigilar el compliment del caràcter social dels habitatges protegits i donar accés als habitatges que romanen buits a qui realment ho necessita .


D'aquesta forma, ADICAE planteja la necessitat de no limitar la intervenció en l'àmbit de l'accés a l'habitatge a les situacions més extremes i de caràcter més conjuntural, sinó incorporar una visió de fons, estructural i de futur a les polítiques i reformes necessàries.

Aquestes propostes es troben contingudes en l'estudi realitzat per l'Associació en el qual sota el títol “L'accés a l'habitatge dels consumidors a Espanya. Comprar o llogar?” es realitza un seguiment de la relació existent entre l'evolució del mercat hipotecari i l'accés a l'habitatge de les persones consumidores.


ADICAE adverteix a més que dins del mercat immobiliari, si es distingeix entre compra i lloguer, els preus a nivell de tendència general continuen pujant imparablement, més en el lloguer que en la compra per les repercussions de la situació econòmica. Resulta paradoxal que a nivell de transaccions hi hagi una contracció important en el mercat hipotecari, però no es reflecteixi en baixada de preus. Mentre que en el mercat del lloguer, no sols no han baixat, sinó que s'estan produint importants pujades, potser més que proporcionals al que seria lògic segons la pressió de demanda.


A ser la joventut i en general les rendes baixes els col·lectius més vulnerables i perjudicats en el seu accés a la compra de l'habitatge o al lloguer de la mateixa, l'emancipació de l'entorn familiar es va dilatant cada vegada més en el temps.


Nota: Aquesta anàlisi forma part de l'informe “Els consumidors davant el mercat hipotecari post covid-19”, en el qual ADICAE aborda el finançament hipotecari i els drets de les persones consumidores després de la nova Llei de Contractes de Crèdit Hipotecari i la crisi econòmica i sanitària ocasionada per la pandèmia. Aquest informe es compon dels següents estudis:


1. “L'accés a l'habitatge dels consumidors a Espanya. Comprar o llogar?”
2. “Les pràctiques comercials en l'oferta, comercialització i contractació d'hipoteques després de la Covid19”

3. “El Registre de Condicions Generals de la Contractació i el dipòsit obligatori dels models de contractes de préstec amb condicions generals”

4. “La judicialización dels conflictes massius en matèria hipotecària que afecten els consumidors i usuaris”

5. “Les mesures de protecció del consumidor en les hipoteques davant el context del Covid19: Les moratòries legals i convencionals”


Aquests treballs s'emmarquen dins del projecte “Observatori Hipotecari dels consumidors en l'era post-covid”, subvencionat pel Ministeri de Consum, a través del qual ADICAE ha format i informat en matèria hipotecària a milers de persones consumidores a través d'un curs de formadors, tallers, cicle de nou webinars, curs online i jornades online.


Per a veure l'informe complet
fes clic aquí: https://bit.ly/*2WPoShX

 


Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica. 

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email