Bankia òbvia els efectes de la fusió per a les persones consumidores i posa en risc l'autorització de l'operació per part de la CNMC
imagen

La Llei de Defensa de la Competència obliga a valorar la forma en què la fusió millora l'oferta i redueix els preus per a les persones consumidores


ADICAE lamenta que Goirigolzarri segueixi sense tenir en compte les preocupacions dels clients, petits accionistes i persones consumidores en el projecte de fusió amb CaixaBank


Barcelona, 1 de desembre de 2020. L'absència de compromisos, en el projecte de fusió avui aprovat per Bankia, sobre en quina mesura l'operació suposarà avantatges per a les persones consumidores en forma de major o millor oferta i de menors preus (art. 10.1.h de la Llei 15/2007) genera greus incògnites respecte de l'autorització preceptiva per part de la CNMC, que haurà d'avaluar aquest aspecte.


Malgrat les reiterades propostes i plantejaments d’ADICAE sobre aquest tema, Goirigolzarri ha perdut una nova oportunitat de recuperar la confiança de clients, petits i petites estalviadores i persones consumidores en tornar a oblidar-se d'ells i centrar el seu discurs únicament en la “rendibilitat i la solvència” del nou banc, oblidant a més els múltiples conflictes amb les persones consumidores que l'entitat manté i que llastraran al nou banc després de la fusió.


ADICAE qualifica com a “abstractes” les millores per a la clientela esmentades per Gorigolzarri, ja que la veritat és que se segueixen sense apreciar compromisos concrets de cap classe sobre aquest tema; per contra, el que s'entrelluca és una tendència a prosseguir la senda d'altres bancs, i l'adoptada ja per Bankia i CaixaBank, d'incrementar les comissions, costos i despeses que es repercuteixen a la clientela.


A més ADICAE considera que les exposicions de Goirigolzarri han deixat de costat aspectes fonamentals, com la garantia que els serveis financers contractats pels usuaris de cadascuna de les dues entitats no es vegin modificats de manera unilateral després de la fusió i amb perjudici per a ells, i quins compromisos assumeixen que hi haurà nous avantatges i beneficis a la gran massa de persones consumidores i usuaris clients.

 


En aquest context s'ha ratificat el projecte de fusió, alguna cosa que arribava ja aprovat per endavant donada la majoria que BFA i el FROB ostenten en Bankia, la qual cosa ha fet que els esforços d'organització dels petits i petites accionistes s'hagin centrat en la pròxima Junta d'Accionistes de CaixaBank del dia 3 de desembre en la qual ADICAE i els petits estalviadors accionistes agrupats en l'Associació, que per a donar suport a la fusió consideren clau que els drets de les persones consumidores siguin adequadament contemplats i garantits, insistiran en les seves propostes i requeriments en relació a la fusió.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada amb la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email