Acció col·lectiva davant l'abús de les revolving: ADICAE demanda a Wizink
imagen

 

Amb aquesta primera demanda col·lectiva ADICAE llança una ofensiva davant del creixent abús de les denominades “targetes revolving”, que prosseguirà amb accions judicials enfront d'altres entitats reclamant la nul·litat de les condicions imposades a les persones consumidores que generen una espiral de deute.


L'Associació crida les persones consumidores afectades a sumar-se a les accions impulsades per ADICAE i llança una campanya d'informació per a tots els titulars d'aquesta mena de targetes tant en xarxes socials com mitjançant assemblees virtuals i un nou servei per videoconferència d'orientació i assessorament en matèria de sobreendeutament (www.adicae.net).


El passat 17 de setembre ADICAE va presentar en els jutjats mercantils de Madrid la primera demanda col·lectiva sol·licitant la nul·litat de les clàusules d'interessos dels contractes de targeta de crèdit tipus revolving contractades amb Citibank, Bancopopular-e, Barclaycard i Wizink per falta de transparència a l'hora de ser comercialitzades.


En la demanda, que s'exercita en defensa dels interessos de tots els usuaris afectats, es persegueix tant impedir que es continuïn aplicant les condicions abusives en els contractes en vigor com rescabalar a totes les persones consumidores restituint-los les quantitats indegudament pagades de més.


Segons recull ADICAE en la seva demanda, les targetes revolving comercialitzades per Wizink Bank escapen del control de transparència i han estat ofertes als consumidors a través d'una política de comercialització agressiva, provocant un greu perjudici a aquests en cobrar, en moltes ocasions, més del doble de la quantitat que es va sol·licitar.


ADICAE considera que els usuaris que han contractat aquestes targetes de crèdit tipus revolving es veuen afectats per la imposició d'unes clàusules poc transparents que provoquen un important desequilibri entre les obligacions i drets de l'entitat i les persones consumidores.


A la demanda col·lectiva interposada enfront de Wizink li seguiran accions judicials contra totes aquelles entitats que han comercialitzat i mantenen aquest tipus de targetes amb condicions abusives, amb l'objectiu de restaurar els drets de les persones consumidores.


D'aquesta manera a més, ADICAE persegueix corregir els greus riscos de sobreendeutament que el caràcter abusiu de molts d'aquests productes generen entre les persones consumidores, d'especial rellevància en el moment actual, en un context de crisi econòmica derivada de la sanitària.


Davant l'obscurantisme imperant en la contractació d'aquests productes financers, resulta impossible que la persona consumidora pogués conèixer amb precisió quina era la transcendència real i econòmica d'allò al que s'estava comprometent. Tal com ADICAE ha comprovat a través de centenars de reclamacions, gairebé el 50% dels usuaris i usuàries desconeix les condicions reals d'aquests productes financers, al no ser-li informat prèviament del cost dels interessos dels diners disposats. No obstant això, la recent Ordre Ministerial aprovada per Economia tampoc dóna solució al problema de fons, al no limitar de cap manera el caràcter abusiu dels interessos.


Durant els últims anys l'Associació ve advertint de les males pràctiques d'entitats financeres que, a través del ganxo publicitari de pagar les seves compres còmodament i en petites quotes, oferien productes amb interessos abusius, generant un veritable parany per a les persones consumidores. Per això ara des d’ADICAE es fa una crida als consumidors afectats perquè se sumin per lluitar de manera col·lectiva contra aquest frau i reclamar els seus legítims drets (https://colectivos.adicae.net/plantilla.php?id=83).

DESCÀRREGA LA BESTRETA DE LA DEMANDA


Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email