ADICAE ESTIMA EN MÉS DE 2 MILIONS ELS CONSUMIDORS DE CATALUNYA AFECTATS PER LES DESPESES HIPOTECÀRIES
imagen

L'última resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea declarant l'obligació de devolució de totes les despeses pagades pels consumidors en la formalització de les seves hipoteques suposa un nou pas endavant en la consolidació dels drets de les persones consumidores.


Amb aquesta sentència es posa de manifest com la banca ha llevat indegudament de milions de consumidors unes quantitats que no sols no els corresponien, sinó que constitueixen una suma amb un important impacte en l'economia.

En el cas de Catalunya, ADICAE estima que són  aproximadament 2.080.683 el nombre de famílies a les quals se'ls va aplicar la clàusula abusiva d'imposició de despeses, sumant tant les hipoteques actualment en vigor com les cancel·lades en els últims anys.

D'aquesta manera, amb aquesta clàusula abusiva la banca va llevar de les economies domèstiques, i per tant de l'economia de la regió, entre 1.560 i 5.201 milions d'euros, una quantitat que en l'actual situació de crisi generada pel Covid19 és d'enorme rellevància per a la pròpia economia de Catalunya i per als consumidors (als quals se'ls ha reconegut el dret a recuperar cadascun entre 750 i 2.500 euros com a mitjana).

ADICAE ha destacat la importància de la sentència dictada el Dijous 16 de juliol pel TJUE que torna a posar en dubte les males pràctiques de les entitats enfront de l'abús hipotecari i qüestiona les posicions probanca del Suprem, ha reforçat la seva campanya perquè cap consumidor “regali els seus diners a la banca”

En aquestes línies d'actuació, l'Associació ha reforçat la seva campanya de “Regalaràs 1.000€ a la banca?” perquè els consumidors s'adhereixin a les demandes col·lectives que l'Associació ha anat presentant contra més de 100 entitats. Aquestes demandes que van ser interposades en 2019 vénen reclamant la devolució de les quantitats. Per això, ADICAE llança un missatge perquè els consumidors no renunciïn als seus drets que queden reforçats ara a través de la sentència del TJUE.

La sentència és clara quan al repartiment de despeses i per tant aclareix que ha de retornar-se als consumidors totes les despeses de formalització d'hipoteques. La sentencia europea dóna per tant la raó a ADICAE, i reforça a més el criteri que una clàusula declarada nul·la s'ha de tenir per no posada i per tant els efectes que generés deuen també anul·lar-se (en aquest cas, les despeses pagades).

Per a agrupar-se els consumidors poden accedir a la plataforma creada per l'Associació (www.hipotecaconderechos.es) i recolzar i sumar-se a les accions de reclamació col·lectiva que l'Associació té en marxa i intensificarà després d'aquesta resolució Europea.

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

11-08-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Introducció a les TIC. Google Drive, Dropbox, Apps de google

25-08-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
"Escuela de verano" Des d'ADICAE faràn el tercer cicle de l'escola d'estiu sobre Els ODS, l'Agenda de 2023 i el paper de les persones consumidores. A la seu d'AICEC podrem gaudir del taller a la nostra biblioteca.

01-09-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
"Escuela de verano" Des d'ADICAE faràn el cicle de l'escola d'estiu sobre L'estalvi i inversió de les persones consumidores enfront la crisi. A la seu d'AICEC podrem gaudir del taller a la nostra biblioteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Taller d'alfabetització digital
Taller alfabetització digital
Membres de la junta d'AICEC-ADICAE durant l'acte per la Llei de Residus a Catalunya
Membres de la junta d'AICEC-ADICAE durant l'acte per la Llei de Residus a Catalunya
Membres de la junta d'AICEC-ADICAE durant l'acte per la Llei de Residus a Catalunya
AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.

Actualment hi ha 255 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email