Els jutjats desmunten l'estratègia d'Unicaja en les clàusules terra
imagen

El Jutjat  Mercantil de Màlaga dóna la raó a 78 consumidors que han recuperat els seus diners gràcies a la defensa de ADICAE


ADICAE en els seus més de 30 anys d'acció col·lectiva per la defensa dels consumidors ha aconseguit vèncer una vegada més a la banca en una sentència que torna a donar la raó a l'Associació i que obliga a Unicaja a ratificar la nul·litat, per abusiva, de la clàusula terra.

A més, aquesta sentència ha permès que 78 socis, agrupats en una demanda d’ADICAE, vegin eliminada aquesta clàusula abusiva de la seva hipoteca i hagin recuperat la quantitat resultant del que s'ha anat pagant de més en concepte d'interessos per aplicació de la referida clàusula amb efectes retroactius, des de la signatura de l'escriptura de cada afectat.

La nova victòria d’ADICAE s'uneix a les més de cent demandes presentades per l'Associació, en les quals la justícia espanyola continua donant la raó a ADICAE. I en les quals es desmunten les estratègies de les entitats de continuar allargant els temps de rescabalament als consumidors, així com la saturació dels jutjats per a la resolució d'un conflicte que com ja va aconseguir ADICAE a través de la macrodemanda ha estat sentenciat com una clàusula abusiva i per tant ha de ser declarada nul·la.

La sentència s'emmarca en una setmana on el TJUE ha intervingut per a defensar als consumidors espanyols enfront dels abusos hipotecaris. En una sentència que anul·la el frau sobre el frau que la banca estava cometent amb les novacions i que obligava als consumidors a acceptar les condicions de les entitats en matèria de clàusula terra amb la finalitat de no demandar posteriorment a l'entitat. En el dia de demà el TJUE, també, es pronunciarà sobre la prescripció de la restitució en les clàusules abusives.

Aquesta nova victòria de ADICAE aconseguida a través del Jutjat Mercantil de Màlaga ratifica el camí recorregut per part de l'Associació en matèria de defensa dels drets dels consumidors. I denota el paper obstaculitzador de la banca, en una posició d'abús cap als seus clients, evitant fer ús de l'estratègia de reconciliació i diàleg per al rescabalament dels usuaris afectats.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa 15M
Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament

Actualment hi ha 262 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email