LA JUSTÍCIA MANTÉ VIVA LA DISCUSSIÓ SOBRE EL PAGAMENT DEL IAJD EN LES DESPESES HIPOTECÀRIES
imagen

 

- El Jutjat Mercantil 3 de Pontevedra decideix suspendre la demanda col·lectiva iniciada per ADICAE enfront del Santander a l'espera que el TJUE resolgui la qüestió prejudicial impulsada per l'Associació i presentada pels Jutjats de Badajoz.

Per ADICAE la tendència dels tribunals a esperar al pronunciament del TJUE expressa els seriosos dubtes de molts magistrats sobre el “tancament en fals” del Suprem en la qüestió de les despeses hipotecàries. 

En la demanda col·lectiva interposada per ADICAE enfront del Banc Santander per la abusividad de la imposició al consumidor de totes les despeses de formalització d'hipoteca (una de les 107 demandes col·lectives en les quals reclama la nul·litat d'aquestes clàusules al costat de la devolució als afectats de totes les despeses indegudament pagades) l'Associació va plantejar al jutjat la necessitat de consultar al TJUE sobre la validesa del criteri adoptat sobre aquest tema a Espanya pel Tribunal Suprem. 

Davant els dubtes existents el titular del Jutjat Mercantil 3 de Pontevedra ha resolt suspendre el procediment a l'espera que es pronunciï el TJUE, tenint en compte que aquest tribunal ja està abordant si la nul·litat de la clàusula de despeses ha de comportar la devolució al consumidor també de l'Impost d'Actes Jurídics Documentats. 

Aquesta qüestió prejudicial va ser impulsada per ADICAE en una demanda col·lectiva, en la qual finalment el Jutjat Mercantil 1 de Badajoz va qüestionar a Europa la jurisprudència del Suprem, que estableix el repartiment de les despeses aplicades al consumidor en virtut d'una clàusula declarada abusiva, preguntant al TJUE si a més de les despeses de notaria i registre s'han de retornar als consumidors també les despeses de taxació i l'impost (IAJD). 

L'associació va presentar les demandes col·lectives sabent que el consumidor recuperarà com a mínim 1.000 euros de mitjana a la banca, tenint en compte només la meitat de les despeses de notaria i gestoria, i la totalitat del registre. Per això manté la seva campanya que sota el títol "Regalaràs 1.000 euros a la banca?" vol incidir en què els consumidors tenen ja un dret i quantitats reconeguts i que poden reclamar, per la qual cosa fa una crida a tots els hipotecats que van sofrir l'aplicació d'una clàusula ja declarada abusiva perquè reclamin els seus drets i s'adhereixin a les demandes col·lectives presentades per l'associació (com han fet fins al moment més de 3.000 hipotecats), reclamant conjuntament els seus drets.

A més d'aquestes quantitats ja reconegudes en favor dels consumidors, la iniciativa d’ADICAE manté la porta oberta al fet que la taxació, sobre la qual l'alt Tribunal no s'ha pronunciat, i el IAJD puguin ser recuperats per part del consumidor.

Els consumidors interessats es poden unir a la campanya a través de la web d'hipotecaconderechos.es on milers de consumidors ja es s'han adherit a les demandes col·lectives presentades per l'Associació.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net.

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email