ADICAE ORGANITZA LA DEFENSA COL.LECTIVA DELS AFECTATS PER LA SUSPENSIÓ D'ACTIVITAT DE DENTIX
imagen

 

- Davant la creixent inquietud i consultes dels clients de la clínica dental, i després de constatar la falta de serveis i d'atenció als consumidors per part de Dentix malgrat els anuncis de “reobertura” de l'empresa, ADICAE celebra una assemblea virtual aquest dijous a nivell estatal.

- L'Associació organitza la reclamació dels clients enfront de Dentix així com davant les entitats que van finançar els tractaments, i adverteix que en cas de cessament definitiu de Dentix no seria tolerable una actuació institucional similar a la que va caracteritzar el “cas Idental”.

- Dentix podria estar mantenint o reprenent l'activitat de captació de nous clients malgrat no estar prestant els serveis ja contractats.

 

ADICAE considera que, davant la no prestació per part de Denitx del servei contractat, els clients que haguessin finançat mitjançant crèdits al consum els seus tractaments poden requerir a les entitats financeres prestadores (fins avui es té constància de contractes subscrits amb Cetelem, Abanca, BBVA i Pepper Money) la suspensió del pagament d'aquests crèdits mentre Dentix segueixi sense rehabilitar en condicions els seus serveis.

L'Associació ha pogut recopilar i constatar les nombroses reclamacions dels consumidors entorn a la falta de prestació de serveis i d'informació per part de la clínica dental Dentix, davant la qual cosa inicia una campanya d'informació per als afectats per la suspensió d'activitat de Dentix i comença a organitzar la defensa dels seus drets.

Dentix (que va presentar el passat 13 d'abril la seva comunicació de Preconcurs de Creditors i un ERTE que va afectar  el 100% de la seva plantilla) va tancar totes les seves clíniques emmarcat en l'estat d'alarma, sense que després de trobar-se habilitada a prosseguir la seva prestació de serveis els mateixos s'hagin reprès.

ADICAE en un article recent denunciava la mancada comunicació que l'empresa estava oferint als seus clients. Aquesta situació ha provocat que molts usuaris s'hagin vist afectats per la paralització de les seves intervencions mentre continuen abonant els costos dels serveis. Costos que en molts casos han estat finançats a través de les entitats col·laboradores amb la pròpia clínica.

ADICAE estima que al voltant d'uns 100.000 usuaris s'han vist afectats per aquest cas, i fa una crida als consumidors per a la seva agrupació a través d’ADICAE, que convocarà diferents sessions informatives per a informar de les possibles vies de reclamació i buidar els dubtes existents. La primera assemblea virtual se celebrarà aquest pròxim dijous 4 de juny, a les 18.00 h.

En aquest sentit, ADICAE recomana als clients de la clínica presentar un escrit reclamant l'efectiva prestació del servei i l'expedient o historial complet, i un altre a l'entitat financera titular en el seu cas del crèdit subscrit requerint el cessament en el cobrament de les quotes.

Per a tot això, ADICAE ha posat a la disposició dels consumidors afectats els seus serveis tècnic-jurídics, a través del correu consultas@adicae.net, el whatsapp 660175964 , el formulari de consultes del seu web (www.adicae.net) i els seus telèfons en tota Espanya (https://www.adicae.net/localizacion-sedes.html).

A més de la problemàtica que afronten els clients de Dentix per la suspensió i no represa, en data d'avui, de l'activitat de l'empresa, diverses informacions recaptades per ADICAE apunten al fet que Dentix pugui estar mantenint o reprenent l'activitat de captació de nous clients malgrat no estar prestant els serveis ja contractats, la qual cosa acreix els dubtes i preocupació dels consumidors.

En tot cas, ADICAE adverteix que en el supòsit de cessament definitiu de l'activitat de la clínica dental la reacció de les institucions hauria de ser molt diferents a l'adoptada en el cas d’Idental, caracteritzada per la descoordinació de l'actuació de les administracions de consum i de la Justícia, l'absència de compromís públic en una qüestió de salut, i una incomprensible condescendència amb els interessos de la banca finançadora dels crèdits.

D'igual forma, l'Associació recorda que amb l'actual regulació del crèdit al consum, la no prestació del servei (en aquest cas un tractament dental) comporta que el consumidor quedi alliberat de pagar el crèdit que subscrivís per al pagament d'aquest servei, i fins i tot a la devolució de part ja abonada del mateix en el cas que el valor del servei efectivament rebut fos inferior a la suma de les quotes abonades.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.netDes d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

31-05-2024 SABADELL TALLERES PRÁCTICOS
Taller práctico para abordar diferentes situaciones de sobreendeudamiento y de como evitarlo y gestionarlo

31-05-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller de ahorro e inversión para obtener una visión clara y práctica sobre cómo gestionar tus activos y pasivos.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email