AICEC-ADICAE ALERTA DE GRANS TRAVES BUROCRÀTIQUES PER ACCEDIR A LA MORATORIA HIPOTECÀRIA
imagen

 

- Els criteris per demostrar la vulnerabilitat poden arribar a ser massa estrictes i el procediment administratiu lent

 

Barcelona, 23/04/2020

Des de Aicec-Adicae ja vam defensar i demanar la moratòria hipotecaria, que defensa a les persones consumidores davant la incapacitat de pagament provocada per la crisi del covid-19, i que actualment s’ha ampliat d’un mes a tres donat l’ampliació de l’estat d’alarma.

Aquesta moratòria la podem demanar fins a un 1 mes desprès de la finalització de l’estat d’alarma, no genera cap interès ni penalitzacions. 

Recordem els requisits que es demanem per tal que ho tinguem present

1. Estar en situació d’atur.

2. Haver tingut uns ingressos ( al conjunt de l'uniat familiar) inferiors als 1,613,52€ corrsesponent al IPREM x3, en el mes previ a demanar la moratòria.

3. Que la quota hipotecaria més les despeses de subministrament superi el 35% dels ingressos familiars.

4. Que la carga hipotecaria s’hagi multiplicat per almenys 1,3.

Complir els requisits és indispensable i com associació que defensem a totes les persones consumidores, desitjaríem que aquests siguin menys restrictius, per tal d’arribar a més afectats i fer més universals les ajudes.

Ara bé, el malestar i la problemàtica més gran que com associació de persones consumidores hem detectat ha sigut les traves burocràtiques, que es generen alhora de cercar tota la documentació a presentar, ja que en molts casos les persones no disposen dels medis necessaris, com lectors de dni’s o certificats digitals o simplement ordinador, i en molts casos remarcar que els processos poden ser complexos i no tothom sap gestionar-los.

També el haver de passar per notari resulta una trava més, i com associació de persones consumidores demanem que en la mesura del possible es puguin simplificar els tràmits, una opció per evitar aquest procés de notaria serià la creació d’un contracte privat entre les parts amb caràcter d'urgència donat la situació actual.

Una pràctica que estem començant a veure és que algunes entitats estan facilitant l’aplaçament del deute a persones i famílies que no entrarien dins les moratòries, ara bé tot i que ens sembla una bona pràctica val a dir que les condicions no són les mateixes i podrien generar interessos a pagar.

Per tant, com Aicec-Adicae creiem oportú mirar de legislar o reglamentar aquestes practiques amb un codi a seguir, per tal d’evitar abusos o situacions perjudicials per als consumidors.

 

 

 

 

 

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

31-05-2024 SABADELL TALLERES PRÁCTICOS
Taller práctico para abordar diferentes situaciones de sobreendeudamiento y de como evitarlo y gestionarlo

31-05-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller de ahorro e inversión para obtener una visión clara y práctica sobre cómo gestionar tus activos y pasivos.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email