AICEC-ADICAE DEFENSA UNA SEGURETAT SANITÀRIA, SENSE OBLIDAR LA SEGURETAT FINANCERA
imagen

- A conseqüència de l'Estat d'Alarma Aicec-Adicae, fa un recordatori en les alertes i consells de pagaments mitjançant contactless

 

Des de fa temps la tecnologia contactless ha entrat a la nostra quotidianitat, ja sigui gràcies a les targetes bancàries o als nostres telèfons intel·ligents amb xip que permet la connectivitat NFC, el mateix que disposen les targetes, i que ens permet realitzar pagaments només apropant el dispositiu o targeta bancària al terminal de pagament.

El pagament mitjançant aquesta tecnologia és ràpid i àgil, permetent realitzar compres sense necessitat de marcar PIN de fins a 20€ per defecte, amb l'objectiu de facilitar les transaccions diàries, si bé és cert que moltes de les app’s bancàries i en les seus bancàries podem variar aquest límit.

Ara bé, com hem pogut veure recentment i amb l'objectiu d'augmentar la protecció enfront de l'actual crisi provocada pel covid-19, i aconseguir evitar que les persones consumidores entrin en contacte amb el terminal TPV, s'’ha augmentat el límit per a pagar mitjançant contactless sense necessitat de marcar el PIN a 50€, mentre duri l'estat d'alarma.

Cal remarcar que en un principi això no implica que com a consumidors perdem seguretat, hem de tenir en compte que l'Autoritat Bancària Europea (EBA) ha donat el seu vistiplau, i 50€ és límit màxim permès per la legislació europea. També quan superem mes de 150€ en despeses en 5 operacions consecutives haurem de marcar el PIN, amb l'objectiu d'evitar abusos.

Atès que els objectius d'aquesta mesura són merament sanitaris mentre duri l'estat d'alarma actual, per a millorar la seguretat i fomentar el pagament mitjançant targeta o dispositius amb NFC i reduir així el pagament en metàl·lic, que pot resultar una font de contagis, com a associació de persones consumidores creiem que tota protecció és necessària. I com volem aportar el nostre coneixement us oferim un seguit de consells per a evitar fraus i augmentar la seguretat d'aquesta opció de pagament.

1. Revisa que la teva entitat t'ha permès l'augment del límit a 50€, no tots els comerços han habilitat aquesta opció als seus terminals. No t'estranyis que et demani el PIN.

2. Si realitzes el pagament mitjançant telèfon intel·ligent o dispositius amb NFC com un wearable, aconsellem portar la connexió NFC desconnectada fins al moment del pagament. I no portis sempre activada la targeta virtual.

3. Aconsellem utilitzar l'app de pagament oficial de la nostra entitat, Google Pay i Apple Pay. Evitar d’altres desconegudes.

4. Una opció segura que moltes entitats ofereixen és si paguem mitjançant telèfon intel·ligent, és que el PIN ens el demanen en el propi dispositiu, evitant així qualsevol contacte amb el TPV i mantenint així una bona seguretat.

5. Recomanem tenir instal·lat un antivirus per protegir la nostra seguretat. Contrasenyes mitjançant empremta digital per a entrar en app’s bancàries i per a autoritzar pagaments, i disposar de PIN o patró activats.

6. Si observem qualsevol moviment estrany, o creiem que la nostra targeta a pogut caure en mans desconegudes, contactar amb la nostra entitat de manera urgent.

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email