ADICAE TITLLA DE 'FAKE NEWS' LES DADES EXAGERADES PER LA BANCA SOBRE L'IRPH
imagen

 

Setembre 2019

 

L'Advocat General de la UE recolza les posicions de les persones consumidores i dóna una altra garrotada al Suprem i al Govern que s'havien posicionat clarament a favor dels interessos de la banca.

 

ADICAE alerta dels acords-paranys que la banca imposa als usuaris.

 

L'associació espera que ara la banca aprofiti l'oportunitat i es posi a treballar per a recuperar la confiança perduda en els usuaris als quals ha de començar a tractar de forma justa i raonable.

Les conclusions de l'advocat mostren una vegada més com Europa continua sent la principal protectora dels drets de les persones consumidores i valedora de la legalitat. L'informe dóna una tremenda rebolcada al Suprem que volia excloure l’IRPH del control de la legislació de clàusules abusives de la legislació comunitària. "La primera valoració és la d'una nova garrotada a la banca espanyola. El Tribunal Suprem es va equivocar en 2017 segurament pressionat per la banca", explica Manuel Pardos, president d’ADICAE.

D'altra banda, l'Advocat deixa claríssimament que l’IRPH és enganyós en assegurar que es tracta d'una fórmula matemàtica complexa i poc transparent per a la mitjana de les persones consumidores. Per tot això el 'fiscal' de la UE obre la porta al fet que els jutges espanyols tombin novament un nou abús de la banca.

"Aquest índex era molt estrany, molt poc transparent per tant no hauria d'haver-se comercialitzat en tant que no era de fàcil comprensió. Se'ls presentava grollerament com l'índex que més li afavoria. Estem de nou davant una clàusula sol. És la clàusula terra bis.", assenyala Pardos.

La importància d'aquestes conclusions i d'una futura sentència en favor de les consumidores trenca l'estratègia de les entitats que volien confondre i desanimar als usuaris perquè reclamin. En aquest sentit ADICAE alerta que les entitats estan intentant 'legalitzar' a marxes forçades els contractes de l’IRPH per a assegurar-se la continuïtat dels seus ingressos mitjançant uns acords-paranys on després obliguen a no reclamar.

Finalment, ADICAE posa en dubte les dades que s'estan publicant sobre nombre de persones afectades i quantitats a les quals la banca s'exposaria: "És clar que tots els números que s'estan remenant són una gran 'fake news' orquestrada per alguns sectors de l'advocacia i que compta amb la complicitat del Banc d'Espanya. Estan contentíssims que es difongui tots aquests números que van des de de 4.000 milions a 44.000 milions".

Per a ADICAE la DIRECTIVA 93/13 que aplica i defensa l'Advocat General de forma ferma, i que porta condemnant a la banca els últims cinc anys, es traduirà en una sentència condemnatòria i obligarà la banca a retornar a tots aquells clients que tinguin encara visc l’IRPH en la seva hipoteca i que no hagin signat un acord amb el seu banc.

ADICAE recorda en tot cas, que l'informe no és vinculant i és una més de les parts que donen la seva opinió al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que és el que decidirà a principis de l'any que ve. No obstant això seria molt estrany que la sentència del TJUE porti la contrària tant a la Comissió Europea com a l'advocat que s'han posicionat de forma clara i rotunda a favor de les consumidores.

 

Assemblees informatives per a les persones afectades per IRPH:

 

BARCELONA: 19 de setembre a les 18:30h al C/ Creu dels Molers, 13

GIRONA: 18 de setembre a les 18:30h al C/ de la Rutlla, 22

TARRAGONA: 19 de setembre a les 18:30h a Via de l’Imperi Romà, 11

 


( más información )


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email