La nova llei hipotecaria sota el microscopi
imagen

Juny 2019

 

L'associació ha apreciat com les entitats han incrementat els seus diferencials en els últims 7 mesos de forma destacada.

Tan sols una dècima d'augment suposa un sobrecost de 2.000 euros en una hipoteca mitjana.

 

L'Observatori per a les noves hipoteques d’ADICAE estudiarà les ofertes que presentaran les entitats i vigilarà de prop qualsevol concertació de preus tant en comissions bancàries com en tipus d'interès, les dues formes que té la banca per a continuar coaccionant a les persones consumidores.

Els diferencials que les entitats bancàries ofereixen en les hipoteques a tipus variable seran part important de l'Observatori de les noves hipoteques que ADICAE va anunciar per a vigilar el compliment de la nova llei hipotecària que entra en vigor aquest diumenge.

L'Observatori d’ADICAE recopilarà tota la informació sobre l'oferta i la pràctica hipotecària, donarà assessorament gratuït a qualsevol consumidor que el sol·liciti i orientarà en tot el procés de signatura de la hipoteca.

Com a primer pas, ADICAE ha analitzat com han evolucionat els diferencials de les principals entitats entre novembre de 2018 i juny de 2019. Els resultats expressen un increment generalitzat d'aquests diferencials, augments que oscil·len entre el 10% i el 36% (a part del Sabadell, amb un 800%), excepte en els casos de Bankinter (amb un increment del 1,12%) i CaixaBank, que directament ha deixat d'oferir hipoteques a tipus variable en la seva web. D'aquesta forma, algunes entitats semblen haver anticipat les seves polítiques de preus a l'entrada en vigor, aquest 16 de juny, de la nova legislació hipotecària.

Entre altres iniciatives d'aquest observatori es troben també un seguiment del Registre de Condicions Generals de Contractació i dels models de contracte de préstec que els bancs han de dipositar abans de vendre les hipoteques.

La llei de Crèdit Immobiliari afavoreix amb descaradura la contractació de les hipoteques a tipus fix, alguna cosa que ja el propi mercat fa en els últims mesos fins a aglutinar el 40% de totes les contractacions. En aquest punt és on ADICAE ha observador les argúcies i ‘trinxeres’ tècniques de la banca oferint condicions molt poc beneficioses per al consumidor.

Les hipoteques a tipus fix podrien ser molt beneficioses per a l'usuari però actualment amb l'Euribor en negatiu, tot el que superi el 2-2,5 no és una veritable hipoteca sana”, explica Manuel Pardos, president de ADICAE. Pardos també crida l'atenció sobre els diferencials en les hipoteques a tipus variable que han augmentat de forma escandalosa en els últims mesos: “Un diferencial d'un 1% o 1,5% és una barbaritat. Abans de la crisi no passaven del 0,50%”.

ADICAE presentarà en els pròxims dies una guia per a persones consumidores a l'hora d'afrontar la contractació d'hipoteques en aquest nou marc, i un decàleg d'advertiments i recomanacions.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email