LA BANCA APROFITA L'IAJD PER INTOXICAR L'OPINIÓ PÚBLICA
imagen

Desembre 2018

 

Des de que va sortir la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre l’Impost dels Actes Jurídics Documentats (IAJD), la confusió i el desconcert s’ha apoderat de gran part de la població per la multitud d’informació contradictòria sorgida. Molta d’aquesta informació ha estat intencionadament abocada per intoxicar l’opinió pública i els mitjans de comunicació. Un argumentari favorable a la banca que pretén individualitzar a les persones perquè no sàpiguen què és el que poden reclamar.

El desembre del 2015, el TS va declarar nul·la la clàusula per la que s’imposaven totes les despeses de formalització del contracte hipotecari a les persones consumidores. El fet és que mai s’ha arribat a especificar quines són aquestes despeses. I alerta, no s’han de confondre les despeses de formalització, que és la banca la interessada, amb les de compravenda on són les persones les interessades. El dret europeu sentencia que quan una clàusula és abusiva, és nul·la, i per tant, s'extreu del contracte. Fet que en aquest cas suposaria que la banca assumís totes les despeses.

ADICAE manté que aquest impost és part de la clàusula abusiva. Tot i que, els darrers anys la banca ha continuat cobrant i imposant aquesta clàusula al marge de la legalitat vigent, mostrant el seu rebuig a acatar les sentències judicials. La lluita d’ADICAE vol fer complir la nul·litat de les despeses hipotecàries i no ens resignem davant la filigrana de l’alta institució judicial respecte l’IAJD. Ja que creiem, i així ho estableix la pròpia llei que regula l’impost, que la beneficiada és la banca. De fet, els jutjats d’instància estant començant a aclarir aquest debat, dictaminant la devolució no tan sols de les despeses de notaria, registre o gestoria, sinó també de l'impost, en la línia de la postura d’ADICAE en les seves demandes col·lectives.

Ara bé, aquesta resolució no la obtindrem des de la justícia espanyola ni amb demandes individuals. Ja que amb tota seguretat haurà d’arribar a Europa. La Comissió Europea haurà de donar resposta a aquest fet, a instància d’ADICAE. És d'esperar que en el futur el TJUE (Tribunal de Justícia de la Unió Europea) torni a treure els colors a la banca com ja ha succeït en reiterades ocasions.

De nou, s’estan tornant a col·lapsar els jutjats! Queda clar que no es pot emplaçar a les persones consumidores a presentar milers de demandes individuals. La situació requereix una solució col·lectiva i extrajudicial, que l’estat espanyol s’haurà de veure obligat a complir tal i com contempla una nova directiva europea.

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email