ADICAE manté les demandes col·lectives malgrat el Suprem i elevarà la qüestió a Europa
imagen

Novembre 2018

 

ADICAE considera una victòria dels consumidors que la banca pagui l'impost i la creació de l'Autoritat Independent.


L'associació saluda el Reial decret Llei anunciat pel President del Govern perquè a partir d'ara siguin les entitats les que paguin l'impost de les hipoteques

ADICAE manté les seves demandes col·lectives sobre despeses hipotecàries i organitza la reacció dels consumidors perquè la banca pagui el que el Suprem va sentenciar com a abusiu en 2015

ADICAE celebra que Pedro Sánchez i el seu Govern hagi escoltat el clam social de milions d'hipotecats en contra de la decisió presa pel Tribunal Suprem aquest dimarts. L'associació considera una veritable victòria dels consumidors el Reial decret Llei que obligarà a pagar l'impost d'Actes Jurídics Documentats a partir d'ara a la banca.

L'associació valora de forma molt positiva també la creació de l'Autoritat Independent de Protecció al Client Financer, un supervisor que ADICAE porta exigint més de deu anys davant la ineficàcia del Banc d'Espanya i la CNMV que ha convertit en un laberint les seves decisions per al consumidor.

Aquesta autoritat independent és un gran avanç per als consumidors, pot coordinar la supervisió dels organismes i protegir al consumidor financer establint una relació nova entre la banca i els clients.

La decisió del Govern no afecta a les demandes col·lectives que seguiran el seu curs mentre ADICAE segueix recollint centenars i centenars de sol·licituds per reclamar les despeses hipotecàries que ja van ser declarats nuls pel Suprem i que han originat centenars de sentències a favor dels consumidors.

L'ajustada decisió del Suprem i la decisió presa avui per Sánchez demostra que la batalla judicial segueix en peus, i apunta al fet que acabarà en el TJUE. ADICAE no baixa els braços i segueix organitzant la reacció dels milions d'hipotecats que volen reclamar les despeses hipotecàries amb assemblees i en la seva plataforma d'afectats.

El Govern ha pres un bon rumb en les seves decisions adoptades avui però ara ha de completar el camí amb l'aprovació al parlament d'una bona llei hipotecària que defensi als consumidors, no solament en el repartiment de les despeses hipotecàries, sinó en temes fonamentals com les clàusules solc o el venciment anticipat.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email