FRACÀS TOTAL DE LA JUSTÍCIA I LA POLÍTICA EN LA SENTÈNCIA DE FORUM
imagen

 

Juliol 2018

ADICAE exigirà als grups parlamentaris el compliment de l'acord unànime del Congrés que el Govern de Rajoy va ignorar completament.   

Els vergonyosos 12 anys de procediment, que segurament encara s'estendràn a dos més, demostren la ineficàcia i el descrèdit de la justícia espanyola. 

D'altra banda, el rescabalament de les afectades no serà possible perquè els defraudadors només respondràn amb els seus bens embargats, quantia insignificant a l'hora de fer front la seva responsabilitat civil. La decisió demostra que defraudar acaba sortint barat a Espanya.

Dotze anys després de l'estafa, les 270.000 afectades veuen com se'ls ha donat l'esquena, rebaixant les penes que demanava ADICAE i fins i tot la pròpia anticorrució.

“El frau més gran de la historia d'Espanya” acaba amb tan sols 12 anys i 4 mesos de presó pel cap de l'estafa, Francisco Briones, quan la fiscalia demanava fins a 19 anys de presó i ADICAE elevava la petició fins als 27 anys.

La lamentable rebaixa de penes també ha afectat la resta d'acusats, arribant a la vergonyosa absolució dels exconsellers Hijón, Fernández, López Gilarte i Macià, pels quals ADICAE demanava fins a 15 anys de presó.

L'associació creu que aquesta sentència és un clar exemple del incompliment del dret a la tutela judicial efectiva, produint un enderreriment de la resolució d'un cas d'aquesta magnitud, que deixa a milers d'inversors i famílies en l'estacada.

La condemna penal no aconseguirà restituir els imports a les 270.000 afectades, que fins avui només han recuperat el 20% del que els van robar. Ni la responsabilitat civil de 3.700 milions imposada a Briones ni les quantitats i béns intervinguts a la resta d'acusats aconseguiran tornar el 80% restant als afectats.

Per tot això, ADICAE, segueix reclamant la solució política que va ser aprovada fa ja quatre anys al Congrés dels Diputats i en tots els parlaments autonòmics, per donar una solució eficaç a les milers de famílies víctimes d'aquest gran frau.

Participa! Mobilitza't! Uneix-te!

Salut i lluita!Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email