Bankia intenta tancar en fals el frau de la seva sortida a Borsa deixant a l'estacada a més de 230.000 persones afectades
imagen

(03.06.2016) En tres mesos l'entitat presidida per Goirigolzarri només ha retornat els diners de la seva fraudulenta sortida a Borsa a 135.000 de les gairebé 370.000 persones afectades. Bankia va imposar un procés de devolució extrajudicial en el qual obligava a qui estava afectat a visitar les seves sucursals. ADICAE va interposar una demanda col·lectiva en el mes de març.

Bankia està intentant, sense èxit, tancar en fals l’escandalós frau de la seva sortida a Borsa amb un procés de devolució extrajudicial dels diners a les persones afectades que s'ha caracteritzat per la falta de transparència, condicionat al fet que les persones afectades demanessin la devolució a les sucursals i amb un termini interessadament curt de només 3 mesos.
Al costat de la sentència del Tribunal Suprem, que va declarar l'existència d'un engany massiu i assumit per Bankia, la recent imputació de Deloitte com a auditora que va validar uns comptes falsos posa de manifest la indiscutible necessitat d'una solució universal i d'ofici. Aquesta via, defensada des del principi per ADICAE, hagués garantit la devolució dels diners a totes les persones afectades.

Bankia, que va enganyar amn la seva sortida a Borsa a milers de persones consumidores (de 346.000 a 370.000 segons les seves pròpies xifres), només ha retornat els estalvis a 135.000 per la via extrajudicial. Una xifra escandalosament ridícula que posa de manifest el fracàs del procés.

Solució OPS, també pels de maig de 2012


ADICAE va interposar al març una demanda col·lectiva a la qual van poder unir-se tots els petits accionistes, inclosos els que van comprar accions al mercat secundari fins a la reformulació dels comptes de l'entitat al maig de 2012.

Cal afegir que el jutge Andreu va ratificar en un acte que els 1.800 petits accionistes personats amb ADICAE en la querella penal de l'Audiència Nacional podien renunciar a l'acció civil –en acollir-se a la devolució extrajudicial dels seus estalvis més el 1% d'interessos proposada per Bankia– i mantenir alhora l'acció penal d'aquesta querella, en la qual exigeixen que Rato i companyia ‘paguin’ amb presó la seva desastrosa gestió.

Precisament Goirigolzarri havia exigit a ADICAE que aquestes persones afectades renunciessin també a l'acció penal com a condició per recuperar els seus estalvis i així lliurar de responsabilitats al seu col·lega Rodrigo Rato. La qual cosa ADICAE no va a tolerar, tal com va quedar clar en l'última Junta d'Accionistes de l'entitat, on l'associació va exigir una solució definitiva a les persones afectades pels seus fraus.

D'aquesta manera Bankia continua negant-se a solucionar els fraus massius que ha comès en els últims anys. A més de la sortida a Borsa s'uneix l'escàndol de les clàusules terra, pel qual Bankia va ser condemnada a retirar les clàusules terra de Caixa Segòvia després d'una sentència aconseguida per ADICAE en el Suprem. No obstant això l'entitat presidida per Goirigolzarri es nega a retirar totes les seves clàusules sòl i a retornar els diners cobrats de més a les persones afectades.

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email