Bankia assumeix les peticions d'ADICAE en una solució que ha de ser exemple per resoldre els grans fraus bancaris
imagen

(18.02.2016) L'associació de persones consumidores ADICAE dóna la benvinguda a la solució anunciada avui per Bankia per assumir les peticions que ADICAE ha vingut plantejant a aquesta entitat des del començament del frau. Immediatament després que el Suprem es pronunciés, ADICAE va proposar una solució extrajudicial al Ministeri d'Economia i al president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, i aquest dimarts va iniciar formalment el mecanisme d'arbitratge de consum col·lectiu i va presentar una demanda judicial col·lectiva.


El president d'ADICAE, Manuel Pardos, ha destacat avui en una roda de premsa que “és la primera vegada que una entitat bancària al nostre país decideix retornar l'import íntegre defraudat a les persones consumidores de forma extrajudicial, àgil i gratuïta”, una via que ADICAE impulsa des dels seus inicis per evitar omplir els jutjats de demandes.

Per això, aquesta solució “ha de ser l'exemple de com es resolen els fraus bancaris, un exemple que hauria d'estendre's: “En els casos de preferents, inclosa Bankia, o clàusules sòl les entitats segueixen obstinades que els afectats defensin els seus drets de manera individual inundant els tribunals”. D'aquesta manera “es demostra que retornar els diners als afectats per un frau no enfonsa ni arruïna a la banca”, un argument interessat utilitzat tradicionalment per les entitats per rebutjar el rescabalament dels seus grans fraus.


AICEC-ADICAE AJUDARÀ A TRAMITAR LA DEVOLUCIÓ


“La pèrdua d'interessos podria considerar-se raonable si es compleix les condicions i el termini de 15 dies anunciats per Bankia”. L'entitat nacionalitzada ha decidit pagar només un 1% d'interès en lloc del 3,75% que correspondria a l'interès legal dels diners des de la seva sortida a borsa al juliol de 2011 fins al dia d'avui. Així, una persona estalviadora que té atrapat al voltant de 3.000 euros de mitjana rebrà per interessos 140 euros davant dels 530 que els correspondrien.


No obstant això, ADICAE considera que si Bankia reconeix que 370.000 estalviadors van ser enganyades i diu que els vol retornar els diners, no hauria d'imposar el requisit de presentar sol·licitud alguna per part dels afectats ni limitar a només tres mesos el termini per acollir-se, la qual cosa farà que molts afectats puguin quedar-se fora de la proposta de solució plantejada.


L'associació vigilarà que el procés de devolució es compleixi estrictament, per a això informarà i ajudarà en la tramitació a les més de 4.000 afectades que s'ha agrupat i a qualsevol petit accionista amb dubtes.
ADICAE demanarà al Consell General del Poder Judicial que negociï amb Bankia les taxes judicials que es cobraran per retirar les demandes en curs en els jutjats als afectats i afectades que arribin a un acord per a la devolució dels seus diners. També assessorarà a tots els consumidors i consumidores que mantinguin la seva reclamació per la via judicial.

Per tot això, ADICAE seguirà informant sense compromís a qualsevol ciutadà en les prop de 200 assemblees que està celebrant en tot el país, disponibles a http://accionistasbankia.org



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email