No caigui en el parany dels "dipòsits" lligats a accions o a fons: Ni són dipòsits, ni garanteixen interessos
imagen

(14.01.2016) Interessos del 0,1% o del 0,2%, terminis més llargs, condicions pitjors... El moment de tipus d'interès baixissim afavorits pel Banc Central Europeu per tractar de reactivar l'economia del continent està tenint una repercussió automàtica al mercat dels dipòsits de termini fix a Espanya.

L'última de les tàctiques de les entitats financeres per captar aquest estalvi es basa en un tipus de dipòsit que està proliferant, i del que s'observen noves ofertes gairebé cada setmana. Es tracta dels dipòsits lligats a accions, un producte d'estalvi que pren la seva referència a partir de l'evolució d'una sèrie d'indicadors borsaris, d'empreses de diversos tipus (elèctriques, telefòniques, entitats financeres, industrials) indicadors l'evolució dels quals està lluny del coneixement de cap persona estalviadora i dels quals dependrà si al final obtindrem alguna remuneració pels nostres estalvis o ens quedarem igual que estem... o perdem.

Una burla de rendibilitat i a terminis llargs en dipòsits tradicionals

Per abocar a les persones consumidores a contractar aquests falsos “dipòsits”, les entitats baixen a remuneracions ridícules els tradicionals i a més a terminis molt llargs. Bankinter ha rebaixat en 0,10 punts la rendibilitat del Dipòsit 12 mesos. Així, donarà una rendibilitat de l'1,20% TAE si el titular domicilia la nòmina en l'entitat.

Però en cas de no fer-ho, la remuneració és del 0,55% TAE. El producte pot contractar-se amb un càpital mínim de 10.000 euros. Finalment, Bankia ha baixat també en 0,10 punts la rendibilitat de dues dels seus dipòsits. El “Creixent” a 36 mesos té ara una TAE global del 0,25%. I el Fàcil Internet atorga una remuneració del 0,20% TAE per a termini d'un i tres mesos, 0,35% TAE per a sis i 12 mesos, 0,40% TAE per 13 mesos i 0,25% TAE para de 25 a 36 mesos.

Rendibilitat subjecta a la “loteria” de les accions

Aquest és el cas de CatalunyaCaixa i el seu Dipòsit Tecno, referenciat a les accions de tres empreses industrials Tyssenkrupp, Schneider electric i Ibm Corp, i amb un termini de 13 mesos. La remuneració dependrà del valor final dels tres índexs. Si fos igual o superior a l'inicial, la TAE serà de l'1,37%. En cas contrari, no remunera. En cas semblant, Bankinter ha inclòs en la seva cartera el Dipòsit Garantit Digital 29, referenciat a les accions d'H&M i Axa. Té una imposició mínima d'1.000 euros i un termini de 18 mesos. La remuneració és de l'1,33% TAE sempre que el valor final de les accions sigui superior a l'inicial. En cas contrari, la TAE serà del 0,134%. Així mateix, Banc Sabadell ha afegit el Dipòsit Accions Up 18 III, referenciat en aquest cas a les accions de Telefónica i Iberdrola. La inversió mínima és de 600 euros i el termini, de 18 mesos. La rendibilitat dependrà del valor al que culminin els índexs. Si el d'ambdues fos igual o superior a l'inicial, serà de l'1,30%. Si resulta inferior, aconseguirà el 0,20% TAE.

Per la seva banda, la Caixa d'Enginyers ha començat a comercialitzar el Dipòsit Estructurat Triplex, referenciat als valors borsaris de Deutsche Telekom, Repsol i Daimler. El període de la imposició és de 36 mesos i l'import mínim d'obertura és d'1.000 euros.

D'altra banda, el Banc Pastor llança el Dipòsit Estalvio Repsol & Vodafone. El termini és a 24 mesos i la imposició mínima és de 10.000 euros. Atorga una rendibilitat de l'1,20% TAE si al final del període l'índex de les accions és igual o superior a l'inicial. Si no, rentarà al 0,15% TAE.

Altres modalitats similars d'estalvi, que també aprofiten es denominen dipòsits però tampoc són dipòsits tradicionals són els dipòsits estructurats (que combinen un dipòsit tradicional amb una altra part a renda variable, subjecta a la cotització d'accions o fons d'inversió) i els dipòsits combinats (que directament inverteixen una part en un fons d'inversió).


Estratègia per traspassar l'estalvi a altres productes

Moviments que van parells a la reducció de rendibilitats dels seus dipòsits tradicionals, en una estratègia clarament dirigida cap a la captació d'estalvi amb menors compromisos, garanties i seguretat. I que tractarà, finalment, de convertir aquest estalvi en dipòsits en estalvi en assegurances d'estalvi o altres productes que també es referencien en accions i que, sota el paraigua d'una falsa sensació de major rendibilitat, ens fan pagar més en comissions, caure en productes vinculats i assumir riscos que no es tenen amb els dipòsits tradicionals.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email