ADICAE exigeix l'actuació del Govern i la CNMC davant les abusives comissions impulsades pel "triumvirat" de la banca
imagen

CaixaBank –que ha quadruplicat la seva tarifa–, BBVA i Santander estarien aprofitant la seva posició dominant per condicionar la competència a costa de les persones consumidores, víctimes d'un laberint de preus entorn dels 2 €

ADICAE demana avui al jutge Seijo que CaixaBank retorni cada import de 2€ cobrat mitjançant la seva doble comissió il·legal, en l'audiència prèvia al judici per la demanda col·lectiva de l'associació contra La Caixa.

Barcelona, 12 de gener de 2016. Després d'aconseguir la fi de la doble comissió i forçar a l'Executiu a regular el cost de treure diners del caixer, ADICAE (Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances) inicia noves accions per defensar a les persones consumidores.

L'anàlisi del sector indica que la majoria de les entitats emissores de targetes repercuteixen a la seva clientela el 100% de la quantia de les comissions que fixen els amos dels caixers.

El resultat és un laberint de comissions per la ciutadania que sempre ronda els 2€, un cost absolutament abusiu i desproporcionat.

Per això, segons el seu president, Manuel Pardos, “ADICAE sol·licita l'actuació immediata del Govern en funcions perquè doni la cara i compleixi el que va anunciar”, el mateix Govern que va assegurar fins i tot al Parlament que el nou sistema seria “més barat” i que va qualificar de “desorbitat” i “sense justificació” passar a cobrar de 0,75 a 2€.

L'associació es va a dirigir a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) perquè es pronunciï i actuï davant una realitat que li va anticipar ADICAE en les seves denúncies el 2015: l'actuació oligopolística de CaixaBank, BBVA i Santander.

Amb una posició dominant en posseir el 44% dels caixers, el ‘triumvirat’ de la banca espanyola estaria perjudicant la competència i les persones consumidores després d'imposar tarifes cares i similars (2, 1,87 i 1,85 € respectivament) que arrosseguen al sector.

ADICAE recorda que, segons les resolucions de la CNMC, les comissions han de respondre al cost real del servei. No obstant això, La Caixa, que presumeix d'obra social i es defineix com a entitat “amb ànima”, ha quadruplicat la seva comissió -de 0,51 a 2 €-.

JUDICI CONTRA CAIXABANK PER LA SEVA DOBLE COMISSIÓ

Paral·lelament, ADICAE va a demanar al jutjat que CaixaBank retorni cada import de 2 € que va cobrar il·legalment de març a setembre als clients d'altres bancs que van utilitzar els seus caixers, la qual cosa sumaria més de 16 milions.

Serà en l'audiència prèvia al judici contra CaixaBank, que se celebra avui (12.30) en el Jutjat Mercantil 3 de Barcelona, després que el magistrat admetés a tràmit la demanda col·lectiva que l'associació va interposar contra el banc el passat 9 d'octubre.

“Si no es retornen els diners guanyats de forma il·legítima, es crearia un gravíssim precedent en permetre un clar incentiu a l'abús sistemàtic”, ha ressaltat Pardos.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email