ADICAE exigeix l'actuació del Govern i la CNMC davant les abusives comissions impulsades pel "triumvirat" de la banca
imagen

CaixaBank –que ha quadruplicat la seva tarifa–, BBVA i Santander estarien aprofitant la seva posició dominant per condicionar la competència a costa de les persones consumidores, víctimes d'un laberint de preus entorn dels 2 €

ADICAE demana avui al jutge Seijo que CaixaBank retorni cada import de 2€ cobrat mitjançant la seva doble comissió il·legal, en l'audiència prèvia al judici per la demanda col·lectiva de l'associació contra La Caixa.

Barcelona, 12 de gener de 2016. Després d'aconseguir la fi de la doble comissió i forçar a l'Executiu a regular el cost de treure diners del caixer, ADICAE (Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances) inicia noves accions per defensar a les persones consumidores.

L'anàlisi del sector indica que la majoria de les entitats emissores de targetes repercuteixen a la seva clientela el 100% de la quantia de les comissions que fixen els amos dels caixers.

El resultat és un laberint de comissions per la ciutadania que sempre ronda els 2€, un cost absolutament abusiu i desproporcionat.

Per això, segons el seu president, Manuel Pardos, “ADICAE sol·licita l'actuació immediata del Govern en funcions perquè doni la cara i compleixi el que va anunciar”, el mateix Govern que va assegurar fins i tot al Parlament que el nou sistema seria “més barat” i que va qualificar de “desorbitat” i “sense justificació” passar a cobrar de 0,75 a 2€.

L'associació es va a dirigir a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) perquè es pronunciï i actuï davant una realitat que li va anticipar ADICAE en les seves denúncies el 2015: l'actuació oligopolística de CaixaBank, BBVA i Santander.

Amb una posició dominant en posseir el 44% dels caixers, el ‘triumvirat’ de la banca espanyola estaria perjudicant la competència i les persones consumidores després d'imposar tarifes cares i similars (2, 1,87 i 1,85 € respectivament) que arrosseguen al sector.

ADICAE recorda que, segons les resolucions de la CNMC, les comissions han de respondre al cost real del servei. No obstant això, La Caixa, que presumeix d'obra social i es defineix com a entitat “amb ànima”, ha quadruplicat la seva comissió -de 0,51 a 2 €-.

JUDICI CONTRA CAIXABANK PER LA SEVA DOBLE COMISSIÓ

Paral·lelament, ADICAE va a demanar al jutjat que CaixaBank retorni cada import de 2 € que va cobrar il·legalment de març a setembre als clients d'altres bancs que van utilitzar els seus caixers, la qual cosa sumaria més de 16 milions.

Serà en l'audiència prèvia al judici contra CaixaBank, que se celebra avui (12.30) en el Jutjat Mercantil 3 de Barcelona, després que el magistrat admetés a tràmit la demanda col·lectiva que l'associació va interposar contra el banc el passat 9 d'octubre.

“Si no es retornen els diners guanyats de forma il·legítima, es crearia un gravíssim precedent en permetre un clar incentiu a l'abús sistemàtic”, ha ressaltat Pardos.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email