El Banc d'Espanya es pronuncia en contra de la doble comissió als caixers davant la pressió col·lectiva
imagen

El Banc d'Espanya respon a la guerra de comissions instaurada en la banca en els últims dies i on ADICAE ha tingut un paper primordial, després de denunciar davant la Comissió Nacional dels  Mercats i la Competència (CNMC) l'abús d'aquesta pràctica bancària. L'Associació seguirà exigint la intervenció de la CNMC, la imposició de sancions i la devolució pel que ha estat cobrant CaixaBank, aspectes que lamentablement el Banc d'Espanya ha obviat.

ADICAE celebra que, per fi, el Banc d'Espanya (BE) corregeixi la decisió unilateral i abusiva de CaixaBank, el BBVA i el Santander de cobrar una doble comissió per retirar diners als no clients.

El BE deixa clar que la retirada d'efectiu en un caixer automàtic constitueix un únic servei de pagament i, en conseqüència, només pot originar el cobrament d'una comissió, ja sigui per l'entitat emissora de la targeta o per l'entitat propietària del caixer.
Però ADICAE adverteix que la renúncia al cobrament d'aquesta segona comissió no porti a les entitats a establir de forma generalitzada i concertada un camuflat encariment de les comissions que ja venien carregant.

Lamentablement, l'organisme supervisor ha trigat 4 mesos a pronunciar-se des de la primera denúncia registrada per aquest motiu, enviada per ADICAE el passat 23 de març, quan CaixaBank va prendre la iniciativa d'afegir un càrrec suplementari de 2 euros.
Tot i així, el BE passa per alt qualsevol tipus de sanció a les entitats implicades i tampoc exigeix la devolució als consumidors de les quantitats que els caixers de CaixaBank han vingut carregant fins ara. ADICAE no es conforma i seguirà reclamant justícia en aquest sentit. Així mateix, l'Associació segueix esperant el pronunciament de la CNMC.

ADICAE celebra que hagin fet efecte les diferents denúncies que ha realitzat al BE, la CNMC, la Comissió Europea i l'Autoritat Bancària Europea.

Els fets demostren que la defensa del consumidor sí té sentit, i contradiu les declaracions del conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, que va assenyalar que no veia sentit a les actuacions dutes a terme per ADICAE. L'Associació li recorda que “són el Banc d'Espanya, la CNMC i la Comissió Europea els qui han de trobar sentit a les denúncies i accions d'ADICAE”, donada la posició d'abús permanent que demostra la banca a Espanya.

En tot cas, són els clients els qui han de considerar si la imposició d'aquesta doble comissió és “una decisió lògica” –tal com ha opinat Gortázar–. En conseqüència, són els ciutadans els que, en el lliure exercici dels seus drets, marquen una nova relació banc-client, fan un ús més eficient de les seves targetes o opten per altres entitats bancàries.

RECOLLIDA DE SIGNATURES A CHANGE.ORG

CAMPANYA DE PRESSIÓ A TWITTER, #ELCAJEROMEROBA



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email